Beograđani, večeras očekujte zatvaranje ulica u centru grada: Zakazana dva protesta od 18 časova!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

17.01.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani, poslednjeg dana radne nedelje, na udaljenosti od tek par stotina metara, imaćemo dva protestna okupljanja u centru grada. I to u isto vreme, sa početkom u 18 časova.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Organizatori oba skupa su najavili da će biti organizovana i svojevrsna protestna šetnja zbog kojih će, sasvim je izvesno, doći do delimičnog ili potpunog zatvaranja pojedinih ulica, kao i promena u funkcionisanju linija javnog gradskog prevoza koje prolaze centralnim gradskim ulicama.

Na platou ispred Starog dvora u 18.00 biće organizovan protest povodom zagađenja vazduha u prestonici pod nazivom "Protest za čist vazduh" , u organizaciji Inicijative "Ne davimo Beograd". Kako smo saznali, okupljeni će u jednom trenutku krenuti u protestnu šetnju, najverovatnije do zgrade Vlade Srbije na uglu Nemanjine i Kneza Miloša.

Na drugoj strani, na platou ispred Crkve Svetog Marka biće održan skup podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Najavljen je i kulturno-umetnički program sa guslarima i sastavom "Kosovski božuri", da bi zatim okupljeni krenuli pored zgrade Predsedništva Ulicom kralja Milana, preko Terazija i Trga republike, ka Sabornoj crkvi gde će biti služen moleban.

Ovaj protest organizuju Studentski klub Pravnog fakulteta, studenti Univerziteta u Beogradu i druge studentske organizacije.

Izvesno je da će kretanje kolone dovesti do zaustavljanja saobraćaja i gradskog prevoza u delu Bulevara kralja Aleksandra, Terazijama, Trgu republike...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading