Vesić: Subvencije za poljoprivredu oko 250 miliona dinara

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2019

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U budžetu grada Beograda za sledeću godinu odvojeno je oko 250 miliona dinara za subvencije za poljoprivredu, a 2012. godine te subvencije su iznosile 12 miliona dinara, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

- Toliko je prethodnu vlast interesovala poljoprivreda - rekao je Vesić novinarima u holu gradskog parlamenta, nakon što je na sednici usvojen Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Beograda za ovu godinu.

Podsetio je da je Beograd, posle Vojvodine, drugi poljoprivredni region u Srbiji.

- Na osnovu izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu dobili smo mogućnost da samostalno ubiramo prihode od izdavanja poljoprivrednog zemljišta koje koristimo za dalji razvoj poljoprivrede. Na osnovu toga, finansiraćemo poljočuvarske službe koje uvodimo na teritoriji Beograda - rekao je Vesić.

Osim toga, najavio je da će Grad osnovati svoju poljoprivrednu inspekciju koja će kontrolisati izdavanja poljoprivrednog zemljišta.

- Uvodimo časopis koji će izlaziti četiri puta godišnje za sva poljoprivredna gazdinstava na teritoriji Beograda, a ima ih više od 35.000. Oni će na taj način dobijati obaveštenje o tome kako mogu da koriste subvencije Grada, Republike, različite fondove EU - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading