"Ode" stari Savski most, evo gde će biti postavljen

Autor: kurir.rs

Vesti

17.12.2019

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom građana Beograda koji su glasali putem interneta Stari savski most će najverovatnije biti postavljen u park Ušće, gde će u njegovim lukovima biti napravljeni razni turistički i kulturni sadržaji, dok će novi most za bicikliste i pešake biti izgrađen između Bloka 70A i Ade Ciganlije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Savski most

Gradski arhitekta Marko Stojčić kazao je da su građani do 15. decembra mogli anonimnom anketom da se na sajtu Grada Beograda izjasne o dve opcije, kao i da je bila razlika od 600 glasova kad su poslednji put gledali rezultate.

Prostor u parku Ušće

- Jedna varijanta je da se most takav kakav je izmesti na poziciju nastavka Omladinskih brigada u bloku 70A do Ade Ciganlije. To bi podrazumevalo da se podigne na veću visinu i da se izgrade dve pasarele, da bi mogli biciklisti i pešaci da prelaze. Ta intervencija je dosta skupa jer podrazumeva da se most potpuno rastavi, rekonstruiše i ponovo sastavi - rekao je Stojčić i dodao da druga varijanta nudi dve opcije za isti novac: - To je da se na poziciji od bloka 70A do Ade Ciganlije izgradi novi biciklistički i pešački most, a da se Savski most postavi u slobodan prostor u parku Ušće. Prostor ispod mosta bio bi prilagođen za kulturne i turističke sadržaje.

Stojčić je istakao da će izgradnja početi pre nego što krene uklanjanje starog mosta.

Radovi na leto

- Predviđeni rok za uklanjanje mosta je kraj sledeće godine. Početak radova očekujemo u letnjim mesecima - rekao je Stojčić i, govoreći o saobraćaju u tom periodu, dodao da "ne očekuje da će radovi dramatično uticati na saobraćaj, jer taj most ne koristi prevelik broj automobila, već najpre tramvaji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading