Nova linija BG voza: Od Lazarevca do Vuka za samo 63 minuta

Autor:

Vesti

15.12.2019

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je na otvaranju nove linije voza da je u pitanju jeftin, brz i kvalitetan prevoz, koji će za gotovo 20 minuta skratiti put građanima koji su do sada iz Lazarevca do Beograda putovali autobusom 80 minuta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Od Lazarevca do Beograda za samo 60 minuta

- Danas je veliki dan za Barajevo, Lazarevac i Beograd, danas je krenula linija BG voza koja će povezivati Beograd i Lazarevac i Barajevo. Od danas smo omogućili dobru vezu građanima Lazarevca sa Beogradom. Kao što ste mogli da vidite, od Vukovog spomenika smo krenulu u 8.09, a sada se nalazimo u Rakovici - za devet minuta smo stigli. Put od centra Lazarevca do Vukovog spomenika će trajati tačno 63 minuta. Danas od se od Lazarevca do Basove autobuske stanice putuje 80 minuta autobusom pod uslovom da ne upadnete u špic i gužvu - rekao je Vesić.

On je rekao da su uvedene dve linije - jedna Ovča Lazarevac i druga Resnik- Lazarevac.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Goran Vesić na otvaranju nove linije BG voza

- I ranije je neko mogao da smisli da se uvede ove linija, ali trebalo je dobre volje i više para u budžetu. Ovo pokazuje koliko su nam važni građani Beograda i njihov komfor. BG voz je jeftin, brz i kvalitetan prevoz. Nalazimo se u vagonu koji je star 35 godina i vidite kako je očuvan, a kupovaćemo sad i nove vagone - rekao je Vesić.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Sada je omogućeno da ljudi koji žive u centru Beograda mogu da rade u Barajevu i Lazarevcu i obrnuto jer mogu za 63 min od centra Lazarevaca, ili za 35 min od centra Barajeva bezbedno da stignu do prestonice. Korišćenje BG voza je u busplus sistemu, znači oni koji kupuju kartice koriste ovaj voz i ne plaćaju ništa dodatno - rekao je on u Lazarevcu pred građanima koji su se okupili da oduševljeno pozdrave poduhvat uvođenja nove linije.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Meštani Barajeva raduju se novoj liniji BG voza koja će im olakšati život. Miroljub Ljubinković (68) iz Barajeva svoj radni vek proveo je u Železnici Srbije. On navodi da je ova linija bila preko potrebna. 

Foto: ST/J.M
Miroljub Ljubinković

-Napokon, trebalo je ovo uraditi i mnogo ranije. Značiće mnogo ljudima koji tranzitiraju na ovoj liniji da kvalitetno stignu do Beograda i izbegnu gužvu u gradu. Meni lično dobro dođe jer idem do Vukovog spomenika i Veterinarskog fakulteta često, kao i prema Lazarevcu. A s obzirom da ova linija pripada gradskom prevozu vidim da će biti i česta - naveo je on za Srpski telegraf.

Foto: ST/J.M
Saša Jovanović

I Saša Jovanović (48) meštanin Barajeva mašinbravar koji radi u Beogradu navodi da će železnička linija olakšati život mnogim građanima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- Svi negde žurimo, pa i 10, 20 minuta kad dobijemo na vremenu mnogo znači. Mi iz Barajeva smo sad za 30 minuta u centru grada, to je neprocenjivo. A to što će važiti busplus kartica veliki je plus za nas radnike. Takođe, smatram da je ovo veliki plus za predsednika Vučića i našeg predsednika opštine Adamovoća koji su doprineli da se ubrza uvođenje linije - smatra Jovanović. 

BG voz prolazi kroz centar Barajeva, a obuhvata i Resnik, Rakovicu, prelazi preko Autokomande, dolazi do Vukovog spomenika, te od Pančevačkog mosta do Ovče.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading