Unija žena SNS-a donirala pomoć mališanima iz Svratišta na Novom Beogradu

Autor:

Vesti

10.12.2019

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unija žena Srpske napredne Stranke sa Novog Beograda danas je posetila Svratište za decu u Bulevaru Aresenija Čarnojevića i tom prilikom mališanima uručili pomoć koju su obezbedili iz sopstvenih sredstava.

RepublikaFoto: youtube.com/Studio B
Pomoć je prikupljena iz sopstvenih sredstava

U Beogradu postoje dva svratišta, na Zvezdari i na Novom Beogradu. Broj dece koja dolazi da potraži pomoć na dnevnom nivou iznosi 50 - 60 u letnjem periodu, dok tokom zime čak 100 mališana zatraži neku vrstu pomoći. Svratišta primaju decu uzrasta od 5 do 15 godina, a o njima se brine socijalni radnik koji posebno radi na njihovom prihvatanju, vaspitanju i obrazovanju.

Pomaganje deci koja se obrate Svratištu nije jedini cilj. Takođe, socijalni radnici se trude da pomognu i porodicama dece koja su potražila pomoć kako bi im se obezbedio normalan razvoj u okviru porodičnog doma.

Unija žena SNS-a sa Novog Beograda danas je obeležila Međunarodni dan ljudskih prava tako što su iz sopstvenih sredstava obezbedili pomoć za najugroženije mališane.

RepublikaFoto: youtube.com/Studio B
Nina Mitić

- Mi smo danas odlučili da ovaj dan obeležimo na jedan human način, pomagajući onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekla je Nina Mitić, koordinatorka Unije žena SNS sa Novog Beograda.

- Obezbedili smo ono najneophodnije: odeću, obuću, hranu, slatkiše, sredstva za higijenu. Pozivamo sve ostale koji žele da pomognu da dođu u svratište i doniraju neophodne stvari kako bi pomogli deci i uveseleli im predstojeće praznike - dodala je Mitićeva.

Nina Mitić je na kraju dodala da SNS na Novom Beogradu postoji zbog toga da bi ljudima život učinio lakšim i kvalitetnijim, i pozvala sve one koji imaju neki problem da se obrate njihovom opštinskom odboru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Milica Milicic

10.12.2019 14:50

Svaka cast, deci treba pomoci.

Lile

10.12.2019 15:00

Vodi se racuna o najugrozenijima

Zeljko

10.12.2019 15:04

Deca su najvaznija, bravo za ovu donaciju.

Vojka

10.12.2019 15:38

Lepa vest za malisane