(FOTO) Vesić i Radojičić obišli povređenog Kovačevića i osudili nasilje!

Autor: Republika

Vesti

26.11.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u Urgentnom centru člana Gradskog veća iz SNS Gavrila Kovačevića, koji je jutros pretučen u Zemunu, i rekao da očekuje da policija pronađe počinioce i privede ih pravdi, kao i da se nada da ovaj napad nije politički motivisan.

RepublikaFoto: Republika
Vesić u poseti povređenom

Vesić je novinarima rekao da su članovi SNS u Skupštini grada Beograda šokirani, kako je naveo, brutalnim prebijanjem Kovačevića, koje se desilo jutros ispred njegove zgrade u Zemunu. 

- Kovačević je jedan od najboljih članova Gradskog veća, čovek koji je dao veliki doprinos konsolidaciji gradskog budžeta i u tome da Grad ima dovoljno novca da može da finansira projekte koji su neophodni za njegov dalji razvoj i građane. Nikada nije propustio nijednu sednicu Veća, veoma je odgovoran i odaziva se na svaki poziv građana da im pomogne - naveo je Vesić.

Zato su, dodao je, još više šokirani time da je upravo Kovačević bio meta napada.  Vesić je rekao da ne želi da prejudicira šta može da bude motiv napada i dodao da očekuje da policija hitno pronađe počinioce napada i ko ga je naručio jer, kako kaže, očigledno postoji inspirator ovog zločina.  Kako je rekao, ono što je indikativno to je da se "ovaj bezumni čin" dogodio posle nedelja i meseci pozivanja na nasilje i netoleranciju u našem društvu.

RepublikaFoto: Republika

- Ne prođe dan da se ne poziva na nasilje i očigledno je ovo samo još jedan delić te ružne atmosfere koja se stvara u našem društvu. Ne prejudiciramo ništa. Nadamo se da ovaj zločin nije politički motivisan i očekujemo da policija pronađe krivce i privede ih pravdi i tada ćemo moći da kažemo nešto više, a do tada stojimo uz našeg kolegu i pomoćićemo, i opština Zemun i Grad Beograd, da se naš kolega što pre vrati na posao i nastavi da radi za građane - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Republika

On je pokazao fotografije povređenog Kovačevića koje, dodao je, pokazuju na šta danas liči Srbija i kako se stvara atmosfera netolerancije u našem društvu.

RepublikaFoto: Republika

- To je nešto što svi ljudi treba da zapamte jer ovo ne sme da se dešava - poručio je Vesić.

On je Kovačevića obišao zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i drugim predstavnicima grada Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ina

26.11.2019 13:09

Nasilje je oduvek bilo i uvek ce biti za svaku osudu.

Dule

26.11.2019 13:11

Počionicu moraju biti pronađeni i najoštrije biti sankcionisani i kažnjeni!!

Aleksandar

26.11.2019 13:14

Čovek je jedan od najboljih, zato je i napadnut. Sramotan čin za svaku osudu, očekujem da se činioci što pre pronađu i adekvatno kazne.

Kaća

26.11.2019 13:33

Brz oporavak Kovačeviću, a sramotno ponašanje onih koji su ovako nešto uradili... Za svaku osudu!