Dekorativno osvetljenje zasijalo iznad Save, a od sutra će blistati ceo grad

Autor: J. M.

Vesti

14.11.2019

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dekorativno osvetljenje uključeno je večeras na Brankovom mostu, dok će kompletna novogodišnja rasveta u prestonici zasijati sutra. Ovim će glavni grad Srbije stati rame uz rame sa svetskim metropolama poput Moskve, Beča, Madrida, Londona ili Budimpešte, koji su uveliko okićene i spremne za praznike.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goran Vesić

U trenutku puštanja rasvete Brankov most je bio u bojama zastave Srbije. Svetlosni efekti na mostu su kontrolisani i unapred programirani po scenama za određene datume u narednim mesecima.

- Uključili smo osvetljenje na Brankovom mostu i Bajrakli džamiji kao spomeniku kulture, a od danas uključujemo rasvetu na 122 lokacije u gradu. Na mostu su postavljena 346 reflektora sa obe strane, koji će moći da oblikuju razne animacije - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

 

On je dodao da će sedam prigradskih opština prvi put dobiti novogodišnje osvetljenje, a 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastava i 3.400 lančanica krasiće ove godine prestonicu Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading