Sve više dece u Beogradu! Planira se 5 novih škola, i to u ovim opštinama

Autor: Blic

Vesti

06.11.2019

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se u pojedinim delovima Srbije, pretežno manjim mestima, školske ustanove zatvaraju zbog manjka dece, u Beogradu se, u pojedinim naseljima, razmišlja o otvaranju novih osmoletki.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako stoji u Predlogu budžeta Grada Beograda za 2020. godinu, određen deo novca koji je namenjen za izradu studija opravdanosti za izgradnju čak pet novih osnovnih škola na različitim lokacijama u gradu.

Naselja koja su u planu za nove osnovne škole su Mirijevo, Čukarička padina, Altina u Zemunu, te dve lokacije na Novom Beogradu, jedna u Bloku 67, a druga u blokovima 71 i 72.

Sva ova naselja imaju osnovne škole, neka i više od jedne, postavlja se pitanje da li im je potrebna izgradnja još neke, odnosno ima li dovoljno deca za popunjavanje školskih klupa?

Podsećamo, stanovnici Mirijeva već neko vreme apeluju da im je još jedna škola preko potrebna, kako bi sva deca imala mesta u klupama.  

Njima su čak i nadležni u Gradu Beogradu obećali izgradnju još jedne osmoletke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading