Vulin: Siledžija Bastać mora na robiju

Autor: Kurir, Republika

Vesti

31.10.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin šokiran je svedočenjem Lazara Lešnjaka, venčanog kuma Marka Bastaća i nekadašnjeg saradnika u opštini Stari grad.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Iako smo znali da su u pitanju i kriminalci i siledžije, ovo je više nego što je moglo i da se zamisli. Kada je Bastać ovo uradio svom kumu, šta bi uradio drugom čoveku, šta je spreman da uradi nečijem detetu koje je član njegove partije ako mu se zameri? Đilasov glavni čovek za Beograd je pokazao šta bi čekalo Srbiju samo da on odlučuje o njoj - izjavio je Vulin za Kurir. 

Ministar naglašava da Tužilastvo mora da reaguje.

- Ovo ne sme da ostane na jednom svedočenju. Srbija je država zakona i siledžije moraju na robiju - poručio je Vulin. 

Lešnjak je svedočio o malverzacijama i zlostavljanju aktuelnog predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, inače predsednika Gradskog odbora Đilasove Stranke slobode i pravde. On je ispričao kako je Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo torturu. Bastać ga je vezao, udarao pesnicama po glavi, mučio, davio... Prema tvrdnjama Lešnjaka, sve je trajalo čitavih devet sati noću, u maju 2018.

Nakon toga, Lešnjak kaže da je napustio Srbiju i otišao u Pariz kako bi zaradio novac da prehrani porodicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading