Rečeno - učinjeno, počela gradnja kanalizacije u Šilerovoj

Autor:

Vesti

23.10.2019

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su u toku radovi na izgradnji kanalizacije u Šilerovoj ulici u Zemunu, čija je vrednost 32 miliona dinara kao i da je rok za završetak u februaru sledeće godine.

RepublikaFoto: BEOINFO
Goran Vesić

- Gradimo sekundarnu fekalnu kanalizacionu mrežu na delu od Ulice Dragana Rakića do Ugrinovačke. Projektovano je 79 priključaka, koji će prihvatiti otpadne vode iz svih porodičnih kuća i stambenih zgrada u Šilerovoj ulici - objasni je Vesić.

On je, kako je saopšteno, dodao da do sada u Šilerovoj ulici nije postojala gradska kanalizaciona mreža za prikupljanje otpadnih voda, tako da će posle ovih radova biti razdvojeni sistemi za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, što je i predviđeno generalnim projektom beogradskog kanalizacionog sistema.

- Tokom izgradnje kanalizacije biće postavljeno 807 metara kanalizacionih cevi prečnika 250 milimetara, a trasa je podeljena na dva gravitaciona sliva. Jedan je dužine 472 metra i priključuje se na postojeći kolektor u Ulici Dragana Rakića, dok će drugi sliv dužine 335 metra biti priključen na kolektor u Ugrinovačkoj ulici - rekao je Vesić.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, nova kanalizaciona mreža biće položena na odgovarajućim dubinama, tako da se svi objekti sa nivoa prizemlja mogu priključiti gravitaciono na projektovanu mrežu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading