Očišćen deo priobalja Save zajedničkom akcijom građana

Autor:

Vesti

19.10.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Savski venac i JVP "Srbijavode" organizovali su zajedničku akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save "Za lepši i čistiji Savski venac", kojoj se pridružio i veliki broj građana sa teritorije opštine.

RepublikaFoto: Opština Savski venac
Irena Vujović sa volonterima u akciji čišćenja

Na čelu sa predsednicom Opštine Savski venac Irenom Vujović i direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, učesnici akcije su čistili obalu od Čukaričkog rukavca ( deo ispod mosta na Adi), sve do mosta Gazela.

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović izrazila je zadovoljstvo jer se veliki broj sugrađana i javnih komunalnih preduzeća uključilo u akciju.

- Zahvaljujem preduzeću Srbijavode, kao i javnim komunalnim preduzećima što su podržali inicijativu Opštine i njenih građana da se uredi ovaj potez. Veliki odziv građana je potvrda da žele da imaju čistu i uređenu opštinu, a mi ćemo nastaviti da ulažemo napore da im obezbedimo kvalitetne uslove za život jer nam je cilj da mesto na kom živimo i radimo bude čisto, zdravo i lepo. Ovom akcijom želimo da podignemo svest građana o očuvanju životne sredine, da apelujemo na ljude da brinu o svom gradu podjednako kao i o svom domu jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo Savski venac lepšim i čistijim mestom za život- kaže Irena Vujović.

Foto: Opština Savski venac

Direktor JVP „Srbijavode“  Goran Puzović smatra da je ova akcija još jedan u nizu dobrih primera odlične saradnje između grada i republičkih organa, pokazatelj da vodimo računa o glavnom gradu i rekama kako bismo ih učinili lepšim i čistijim.

- Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte- kaže Puzović.

Foto: Opština Savski venac

Puzović napominje da će ovakve akcije postati tradicija i poziva građane da, zajedničkim naporima, priobalja naših reka učinimo čistim i urednim kako bismo svakodnevno mogli da uživamo u njima.

Foto: Opština Savski venac

Nekoliko desetina kamiona uključeno je u odvoženje sakupljenog otpada, kabastog smeća i rastinja. Pored podrške JKP "Zelenilo Beograd", na čelu sa direktorom Slobodanom Stanojevićem, JKP "Gradska čistoća", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivrednih preduzeća JVP "Beogradvode" i "Galovica", u akciju su se uključili funkcioneri i zaposleni u Upravi opštine, javne ličnosti i sportisti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živo

19.10.2019 14:34

Svaka čast dobrovoljcima.