Vučić: Oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se nada

Autor:

Vesti

17.10.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić izjavio je da među osobama sa invaliditetom vlada velika zabrinutost zbog pretnji gašenja CarGo-a i oduzimanja CarGo kombija za osobe sa invaliditetom od strane gradskih organa, a po urgenciji predstavnika pojedinih taksi udruženja.

Foto: Promo

- Razumem strah ovih nedužnih ljudi. Mislili su da im je jedan problem rešen, a sada neko želi da im oduzme jedno olakšanje u životu. Osobe sa invaliditetom, osim CarGo kombija, nemaju nijednu bezbednu i efikasnu alternativnu. Zbog toga, svaki oduzeti CarGo predstavlja i oduzeto pravo na jednakost - kazao je Vučić.

Vučić je poručio osobama sa invaliditetom i članovima udruženja da će CarGo nezadovoljstvo probati da kanališe kroz institucije, a da za sada nema potrebe za organizovanjem protesta protiv taxi kartela u Beogradu.  

- Lično sam zahvalan, ali i zabrinut zbog hiljada poruka i zahteva osoba sa invaliditetom da organizuju protest nezadovoljstva u Beogradu. Međutim, verujem da će institucije i donosioci odluka uraditi svoj deo posla. U Srbiji živi više od 700.000 osoba sa nekim oblikom invaliditeta i prosto je neverovatno da neko ovim ljudima želi da oduzme nešto što im toliko znači - rekao je Vučić.  

Vučić se zahvalio i Evropskoj uniji i dodao da CarGo nastavlja da borbu za građane vodi kroz institucije, te navodi da spremaju različite pravne inicijative i krivične prijave, poput one koju su podneli juče protiv organizatora protesta taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk.

- Pre nego što institucije reaguju, zamolili bismo taksiste u Beogradu da prestanu da pljuju po kombijima za osobe sa invaliditetom. Da li to rade iz obesti ili po nalogu, ne znamo, ali molimo ih da prestanu. Prestanite i da izigravate paradržavu i nasilno skidate tablice sa CarGo kombija. Dokazi za ovakvo vandalsko ponašanje naći će se pred institucijama, a svakome ko ovakve i slične postupke planira ili realizuje, neka je na čast - poručio je Vučić.

Vučić je najavio da će se u petak susresti i sa Nacionalnom organizacijom za retke bolesti Srbije, krovnom organizacijom 24 udruženja građana, kako bi saslušali njihove potrebe, smirili tenzije i u narednom periodu sproveli planirane zajedničke aktivnosti.

- Sve mogu da razumem, ali da nekome smetaju kombiji za osobe sa invaliditetom, to zaista ne mogu. Srbiji su potrebni uslovi za osobe sa invaliditetom koji postoje na Zapadu, a CarGo se trudi da Srbiju približi Evropi. U tome uspevamo. Nema nepremostive prepreke za nas, a sve dok je CarGo-a neće biti prepreka ni za osobe sa invaliditetom - poručio je Vučić.

Predsednik udruženja CarGo naveo je da je njihov cilj da grade gradove budućnosti u modernoj Srbiji, a da osobe sa invaliditetom ne smeju biti u senci, već u vrhu prioriteta svih udruženja, kompanija, ali i države.

- Oduzimanje CarGo vozila značilo bi oduzimanje prava na slobodu i kretanje, a oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se i nada - zaključuje Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
sanja

17.10.2019 10:31

Tuga i žalost.

Mafi

17.10.2019 10:40

Mafija na delu otima i oduzima.

Milan

17.10.2019 10:48

Niko ne sme da oduzme invalidima njihovo sredstvo za kretanje.

Igor

17.10.2019 10:57

Ово никако не сме да се дозволи !