Vesić: Oni koji zagađuju životnu sredinu moraju da plate!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.10.2019

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd će zajedno sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Stalnom konferencijom gradova i opština uputiti predlog za izmene zakona koji reguliše naplatu ekološke takse, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

On je rekao da u poslednjih godinu dana nijedan zagađivač nije platio ništa kada je u pitanju zagađenje i istakao da to mora da se promeni.

- Oni koji zagađuju životnu sredinu to moraju da plate zato što se od toga finansira njeno očuvanje i tražićemo da se to pitanje uredi na drugačiji način, kako bi lokalne samouprave taj novac mogle da troše za očuvanje životne sredine - dodao je Vesić.


On je danas sa ministrom za zaštitu životne sredine Goranom Trivanom obišao objekat marketa "Aman" na Novom Beogradu, u ulici Tošin bunar, koji je danas prvi u Beogradu i Srbiji započeo sa prodajom papirnih kesa, umesto dosadašnjih plastičnih.
RepublikaFoto: BEOINFO
Goran Vesić i Goran Trivan

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading