Taksisti krenuli u još jednu BLOKADU BEOGRADA, građanima preostaje samo da PEŠAČE

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

09.10.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksisti iz najvećih beogradskih taksi udruženja danas nastavljaju blokadu prestonice, po ustaljenoj satnici i rutama, kao svojevrsno "zagrevanje" pred radikalizaciju protesta sledeće nedelje, kada je najavljeno paralisanje Gazele i Slavije, i to čak u delu popodnevnog špica (od 14.00 do 17.00).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Protest taksista u Beogradu

Oni su danas u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir"). Protesna vožnja kreće oko 13.15, a već oko 14.00 očekuje se potpuna blokada Trga Nikole Pašića, Takovske, Ulice kneza Miloša, dela Bulevara kralja Aleksandra, Resavske, Slavije...

Ovo su samo neki od delova grada koje bi građani trebalo da izbegavaju pošto će kao i prethodnih dana javni gradski prevoz biti u blokadi, a jedini siguran način da se stigne do željene lokacije biće - peške.

ALTERNATIVE

Auto-put kroz Beograd je potpuno prohodan, a kako se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, preko Ustaničke ili Južnog bulevara može se doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama.

Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Blokirali Beograd

PAZITE SE "DIVLJAKA"

Od 12.00 časova najveća taksi udruženja prekidaju sa radom, gase se kol-centri i ne primaju se više vožnje. Dakle, sve do 15.00, teško da ćete dobiti neki taksi na poziv, ali zato postoje dobre šanse da naletite na "divljake" koji pokušavaju da iskoriste situaciju i vanredno zarade.

NOVOSAĐANI, NIŠLIJE...

Protestu beogradskih taksista juče su se pridružile i kolege iz Novog Sada, koji su sličan vid blokade održali u svom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Novosadski taksisti...

Nišlije u proteste, kako su najavili taksisti, ulaze sledeće nedelje, a tada bi se na prestoničkim ulicama mogli očekivati i vozači iz drugih gradova u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading