Završen protest taksista: Saobraćaj u Beogradu se polako normalizuje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.10.2019

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženja taksi prevoznika nastavila su i danas pritisak na nadležne organe blokadom šireg centra Beograda, koja je završena oko 15 časova i polako se normalizuje saobraćaj.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Protest taksista

U odnosu na juče, danas - drugog dana protesta, na ulicama je bilo više vozila, koja su sa cetiri lokacije nešto posle 13.00 časova krenula u protestnu vožnju.

I danas je okupljanje počelo tačno u 12.00 časova na četiri lokacije -Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod nekadašnje hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj (Voždovac).

Oko 13.00 časova kolone su krenule ka centru Beograda, koji je već oko 13.45 časova bio paralisan za saobraćaj.

Najduža kolona, koja je napravila i najveću gužvu, krenula je iz Radničke ulice, a veoma je usporila saobraćaj kod Beogradskog sajma i dalje ka Mostarskoj petlji.

Taksisti najavljuju dalje proteste

Iz taksi udruženja rekli su da će protestne vožnje biti organizovane i u narednim danima od 13 do 15.00 časova, sve dok, kako kažu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Kao i juče, zatvoreni su bili potezi oko Trga Nikole Pašića ka Dečanskoj i Terazijskom tunelu, Takovska ulica od "Pošte" ka Cvijićevoj, ulica Kneza Miloša, kao i Nemanjina od Slavije do Savskog trga, a taksisti su ponovo napravili "čep" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Zbog blokiranih ulica i paralisanog gradskog prevoza, veliki broj Beograđana pokušavao je peške da dođe do željene destinacije, a nemali broj na taj način je prelazi i mostove iz Novog Beograda u stari deo grada i obratno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading