Danas totalna blokada Beograda! Taksisti kreću iz 4 pravca ka centru grada, od 12 sati teško nama

Autor:

Vesti

30.09.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbrojnija taksi udruženja zakazala su za danas veliku protestnu vožnju kroz Beograd. Dakle, spremite se na totalnu blokadu grada, pa pogledajte koja četiri pravca treba da obilazite u širokom luku.

Foto: www.naxi.rs/kamere
Da biste izbegli gužvu idite alternativni pravcima

Naime, okupljanje je u podne na četiri lokacije, a sat vremena kasnije kolone će iz četiri pravca krenuti ka centru grada sa, kako najavljuju organizatori, oko 3.000 vozila.

Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

ČETIRI PRAVCA

  • Hala "Aleksandar Nikolić" (Palilula): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.
  • Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;
  • Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina - Brankov most – Prizrenska – Terazije - Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;
  • Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Učešće su najavili članovi Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti.

Okupljanje je predviđeno od 12 sati na četiri lokacije, odakle bi protestna vožnja krenula sat vremena kasnije ka centru grada. Taksi vozila će se u kolonama uputiti ka centru grada sa Novog Beograda (Blok 70), Palilule (bivša hala "Pionir"), Voždovca (Kumodraška) i Čukarice (Obrenovački put).

Prema najavama, u blokadi bi mogao da se nađe kompletan potez od Mostarske petlje na jednoj, do Terazija na drugoj, Bulevara despota Stefana na trećoj, odnosno Bulevara kralja Aleksandra na četvrtoj strani.

Osim blokiranih ulica, danas će od podneva biti skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Naime, kako su najavili organizatori, tačno u podne prestaće sa radom kol centri najvećih taksi udruženja

Kako su saopštili organizatori, cilj okupljanja je "ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa ".

- Nesprovođenje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucije bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona bi trebalo da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu - kaže Aleksandar Bijelić, jedan od čelnika beogradskih taksista.

Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djole

30.09.2019 09:54

Monopolisti zaustavljaju Beograd.

Odgovori 11 0