Beograđani, očekujte promene: Ubuduće nova stavka na računima "Infostana"!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

27.09.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Skupštine grada Odluku o izmenama i dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda.

RepublikaFoto: youtube.com/Potrošački savetnik

Kako je obrazložio podsekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Veinović ova odluka suštinski ima dva dela.

Prvi deo se odnosi na usklađivanje sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o zaštiti životne sredine, zakonom koji uređuje oblast stanovanja, zakonom koji uređuje izvršni postupak i postupak obezbeđivanja potraživanja iz nadležnosti javnih izvršitelja i sa odlukom o upravljanju komunalnim i neopasnim otpadom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Izvršena je dopuna ove odluke tako što se iz okvira komunalne delatnosti, upravljanje komunalnim otpadom, pored sakupljanja i transporta kroz sistem objedinjene naplate naplaćuje i tretman, kao i odlaganje. Omogućeno je i pokretanje spora, ne samo pred sudom što je do sada bio slučaj, već i pred licem kome je povereno javno ovlašćenje. Rok za pokretanje postupka je sa 15 dana sveden na osam, jer naše JKP "Infostan tehnologije" obeveštava redovno korisnike o postojanju duga na svojim računima - pojasnio je Veinović.

"Infostan" preuzima i prigradske opštine

Prema njegovim rečima, drugi deo odluke sadrži kalkulaciju troškova, na osnovu čega je procenjeno da bi u poslovanju komunalnih preduzeća iz Barajeva, Sopota, Lazarevca, Mladenovca, Obrenovca, Grocke i Surčina došlo do velike uštede, smanjenje troškova štampe, bankarskih provizija i drugih troškova ako bi se ovih sedam opština uključilo u sistem objedinjene naplate JKP "Infostan tehnologije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading