Pre dve godine SVI SU HTELI DA BUDU PROFI UPRAVNICI zgrada u Beogradu, evo kakvo je sada STANJE

Autor: Blic, Republika

Vesti

22.09.2019

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stambene zgrade su prve profesionalne upravnike dobile pre dve godine i tada je vladalo veoma veliko interesovanje za ovo novo zanimanje, dok je danas slika prilično drugačija. Na teritoriji Srbije prve licence za profi upravnike u avgustu 2017. godine dobilo je čak 163 polaznika kursa, a danas, dve godine kasnije u istom mesecu bilo je registrovano samo 14 novih.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

- Iako interesovanje za obuke ima svoju dinamiku, i ove godine je, nakon prvog kruga, smanjeno u odnosu na prethodne godine - rekli su za “Blic” iz Privredne komore Srbije (PKS) i dodali da se obuke, za sada, održavaju samo u Beogradu, ali da se u skladu s interesovanjem mogu organizovati i u drugim gradovima.

Beograd je lane dobio 162 nova profesionalna upravnika, dok je ove godine pravo na licencu ostvarilo njih 77, pa ih prema podacima dostupnim na sajtu PKS trenutno u prestonici ima 371. Ako pogledamo po opštinama, Novi Beograd ima najviše upravnika (75), što je i logično jer je ujedno i najmnogoljudnija opština. Odmah zatim slede Voždovac sa 57 i Zvezdara sa 42.

Ukoliko ste zainteresovani da se oprobate u poslu profesionalnog upravnika priliku za polaganje ispita i dobijanja licence imate najmanje šest puta godišnje. - U samom programu obuke, od početka njihove organizacija i realizacije, nije bilo izmena, kao ni u polaganju ispita koji se organizuju najmanje šest puta godišnje. Svi zainteresovani kandidati mogu da polažu i steknu jedan od uslova za dobijanje licence - kazali su iz PKS.

Podsećamo, budući profesionalni upravnici stambenih zgrada moraju da imaju završenu bar srednju četvorogodišnju školu, a posle obuke položen ispit i licencu koja će biti upisana u poseban registar koji vodi PKS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading