URNEBESAN SPISAK! Evo šta sve Beograđani poručuju od kurira!

Autor: rts.rs

Vesti

22.09.2019

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od kupovine udžbenika, do nabavke zimnice za ajvar – ništa nije neobičan zahtev za kurirske službe koje nemaju baš dugu tradiciju u Beogradu. Stanovnici prestonice su izgleda njihovu važnost shvatili najbolje proteklih meseci kada je trebalo stići sa jednog kraja grada na drugi uprkos gužvama i zatvorenim ulicama. I za to vreme bilo je mnogo posla, ali i anegdota.

RepublikaFoto: Photo by RoseBox رز باکس on Unsplash
Foto: Ilustracija

Knjige i školski pribor, paprike za ajvar – najčešći zahtev jednoj kurirskoj službi ovih dana. Kupuju i haljine, dostavljaju, po potrebi i zamenjuju cipele, plaćaju račune, sve prema spisku.

Nekada nije dovoljna jedna prodavnica, nabavka se oduži. Tek svaki zahtev se ispuni, čak i onaj zelenije, nikako zrele banane. I danas novi radni zadaci.

- Da kupi u trafici dve SIM kartice i ode na šalter Pošte i da sve to pošalje u drugi grad - opisuje deo radnog dana kurira Dalibor Savković, vlasnik kurirske službe. 

Navikli su se jedni na druge. Ne zovu ih kuririma, nego ih oslovljavaju isključivo imenom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ponekad, tokom dana viđaju se više puta. Iz kol-centra ih upozore u kom delu grada su gužve da ih izbegavaju, ali i bez toga oni znaju prečice do adrese svoje mušterije. A to im sada znači još više zbog radova u gradu i čestih izmena u saobraćaju.

- Oni dobro poznaju grad, znaju prečice, gde mogu da se parkiraju, a da im ne dođe Komunalna milicija ili nešto slično jer oni se zadrže dva do tri minuta, možda više kad upadnu u gužvu, uvek imaju nekoliko isporuka pa ne mogu da se zadržavaju - objašnjava Savković.

Konkurencija je velika, a posao zahtevan pa se zato uvek smišljaju načini da se dođe do mušterija. Sve je popularnija i kupovina uz pomoć aplikacija. 

U žurbi se i pogreši, ali ne u naružbini već u saobraćaju. Stigne po neka kazna komunalne policije i po neka primedba nezadovoljnih klijenata. Sve se proveravaju. Mora da se utvrdi da li su osnovane.

Svi, bez izuzetka prvo prođu obuku da bi propusta bilo što manje. A posla, zbog sve manje slobodnog vremena, imaju gotovo sve kurirske službe u gradu. Samo je pitanje do kada treba robu da isporuče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading