"Nove kocke neće ništa koštati; dobro je išta završeno kako su napadali i rušili"

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Trgu Republike su granitne kocke, preslažu se zbog lošeg projektovanja saobraćajnica. Beograd ne košta ni dinar, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

- Dobro da je išta završeno na Trgu republike kako su napadali radnike, rušili znake i ograde, pomerali signalizaciju - rekao je Vesić za TV Pink i dodao da je opozicija sve činila da se nijedan infrastrukturni projekat u Beogradu ne završi.

On je ocenio da je to nezapamćeno u istoriji, i da toga nema u svetu, a da je to u Srbiju uveo Dragan Đilas "da sve treba uništiti da njemu bude bolje".

Vesić je ocenio da je rekonstruisani trg sjajan kakav imaju svi evropski gradovi i da su kocke od najboljeg granita, i ocenio da rekonstrukciju trga napadaju oni koji napadaju sve što se radi " koji su napadali Slaviju, Beograd na vodi, Ušće", a na kraju su napali i "Vrabac servis".

Vesić je čestitao izvođačima za rekonstrukciju trga a kada su u pitanju kolovozi objasnio je da je u pitanju "greška u projektovanju", jer "nije normalno da ne mogu da prođu biciklisti i pešaci" i da nema biciklističke staze.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

- Naložio sam izvodjaču da kocke okrenu na drugu stranu a rok za taj posao je 35 dana, tako ćemo dobiti funkcionalan kolovoz - rekao je Vesić i dodao da preslaganje neće koštati Beograd ni jedan jedini dinar.

Objasnio je da je do sada plaćeno 80 odsto ugovora, a da deo izvodjaču nije plaćen.

- Sve plaćamo kad izvrši, a imamo bankarsku garanciju koja traje 3 godine, pa će u tom roku sve što se desi biti naplaćeno od njih - rekao je on.

Vesić je naglasio da su kocke od čistog jablaničkog granita a da su ostale priče o kockama "gluposti Dragana Đilasa".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

On je rekao da se u vreme Đilasa Beograd popločavao betonskim elementima što je radila firma koja ima veze sa Dušanom Petrovićem iz Šapca i da sadašnji gradonačelnik Šapca Zelenović zato dolazi u Beograd da priča o kockama.

- Kad god Đilas pokrene neko političko pitanje, uvek iza stoji neki biznis - rekao je Vesić i dodao da se radi o histeriji onih koji nisu ni pokušali da srede trg u njihovo vreme "nego su preko svojih firmi stavljali beton".

- Sada mene prozivaju jer se ponašam odgovorno jer čuvam narodne pare - rekao je Vesić i zahvalio Aleksandru Vučiću što je stao iza njega i njegovog tima jer rade i imaju rezultate.

Vesić se zapitao što nije Đilas sredio Slaviju i Trg republike a nije znao ni Beograd na vodi da napravi.

- Sve što radimo u Beogradu je njemu problem, jer je merilo njegove nesposobnosti - zaključio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading