Gradonačelnik Radojičić obišao završne radove novog krila Doma zdravlja Obrenovac, uskoro GOTOVO

Autor:

Vesti

17.09.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas završne radove na izgradnji novog krila Doma zdravlja Obrenovac. On je tom prilikom podsetio da su radovi na objektu, površine oko 2.100 kvadrata, počeli prošlog leta, izražavajući uverenje da će sve biti završeno do sredine novembra.

Foto: www.beograd.rs
Gradonačelnik tokom obilaska

Zajedno sa gradonačelnikom, radove su obišli i sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, sekretar za investicije Luka Petrović, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor ovog Doma zdravlja Obrad Isailović.

- Ukupna vrednost projekta je oko 250 miliona dinara. Građani Obrenovca će u ovom prostoru imati novu hitnu službu, opštu medicinu i kućnu negu. Novo krilo će imati četrnaest ambulanti i čekaonica, koji će biti veoma savremeno opremljeni. Verujemo da će građani biti zadovoljni uslovima koje će ovde imati – naglasio je Radojičić.


Gradonačelnik je pojasnio da će hitna služba imati i vrlo savremeno opremljenu službu za reanimaciju, tako da će za najurgentije pacijente stručni ljudi koji rade u ovom domu zdravlja imati adekvatne uslove za pružanje pomoći.
Foto: www.beograd.rs

- Ulažemo znatan novac u zdravstvo. Završeno je porodilište u Lazarevcu i uskoro u Borči počinjemo Dom zdravlja koji će imati 6.500 kvadrata – najavio je gradonačelnik.


Prvi čovek Beograda je dodao da opštine, domovi zdravlja na lokalu, grad i republika – svi zajedno nastavljaju da rade u interesu pacijenata kako bi imali što bolje uslove za lečanje.

- Vrlo je značajno i to da je u prethodnom periodu Obrenovac dobio 13 mesta za specijalizaciju što dug period pre toga nije i to je još jedna garancija da ćemo imati kadrove koji će raditi u ovom domu zdravlja. Kao što mi je predsednik opštine rekao, oni su uvek vodili računa da mladi lekari u Obrenovcu dobiju posao i da ne budu na birou. To je za svaku pohvalu – naveo je Radojičić.
Foto: www.beograd.rs

Novo krilo povezano je  pasarelom sa starom zgradom, u kojoj su specijalističke službe. Gradonačelnik je dodao i da će sada dom zdravlja i hitna služba doma zdravlja Obrenovca pokrivati i autoput, te da će im trebati još jedna ekipa jer trenutno imaju dve koje dežuraju. 

- Mislim da je to značajno s obzirom da će ovaj deo autoputa biti opterećen. Važno je da na pravi način obezbedimo i u tom segmentu dobru podršku i negu ljudima kojima bude potrebna – istakao je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja Obrad Isailović rekao je da se trude da se zadovolje potrebe svih 75.000 stanovnika, kako bi bili veoma zadovoljni prostorom, kadrom i opremom.

Foto: www.beograd.rs

- Dom zdravlja ukupno zapošljava 456 ljudi, od toga 95 lekara, a od tih 95 je 47 specijalista. Za tri i po godine imaćemo oko 60 lekara specijalista. Kadrovski smo solidno popunjeni i nadam se da ćemo svim uslovima koje pružamo uspeti da zadovoljimo potrebe naših Obrenovčana – rekao je Obrad Isailović.


Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da su finasijske reforme i konsolidacija od 2014. godine do danas omogućile rad nekoliko desetina gradilišta, od kojih su najznačajnija dva – izgradnja škole u Zvečkoj i izgradnja Doma zdravlja.

- Podjednako smo posvećeni svim oblastima koje su trepele zbog dugog niza godina kada se ništa nije radilo. Tokom preteklih meseci ponosni smo na činjenicu da je "rasla" ova zgrada jednako kao i zgrada škole, a podjednako su rasle i plate kako nastavnicima tako i medicinskom osoblju, koje će u novembru kada se zgrada bude otvarala imati plate veće za 15 procenata. Briga o stanovnicima Obrenovca i briga o zaradama za sve zaposlene u sistemu nešto je što krasi ovu reformu i što je najveća vest iz Obrenovca – zaključio je Miroslav Čučković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading