VESIĆ: Vlada odvojila 220 miliona dinara za izgradnju doma zdravlja u Borči!

Autor: Tanjug

Vesti

07.09.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet Grada Beograda ove godine iznosi 1,134 milijarde evra i to je rekordan iznos u istoriji glavnog grada, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se u saradnji sa Vladom Srbije realizuju mnogi projekti te da ona učestvuje u njihovom finansiranju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić

Vesić je rekao da ova vlast za razliku od prethodne uređuje fasade, parkove, ulice i da za to ima novca u budžetu. Upitan o komentarima opozicije o tome da je Vlada Srbije na račun Grada Beograda uplatila 220 miliona dinara i pitanjima čemu je novac namenjen, Vesić je odgovorio da oni verovatno misle da to treba da se krije, kao u njihovo vreme.

- Grad Beograd se hvali punom kasom, jer kasa jeste puna. Pre pet godina kada je Djilas smenjen u skupštini grada Beograda, on je gradu ostavio budžet od 630 miliona evra i 1, 2 milijarde duga, malo više nego što ima naš sadašnji budžet. Za pet godina smo uspeli to da dupliramo i zato se sve radi u Beogradu, fasade, sređuju parkovi, ulice jer grad Beograd ima novca - rekao je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd ima mnogo zajedničkih projekata sa Vladom te da je normalno da ona učestvuje u finansiranju, i da je ponosan na to što za razliku od prethodne vlasti opštine, gradovi i republika sarađuju.

- Mi radimo zajedno da Srbija postane bolje, tu nema nikakvih tajni - rekao je Vesić.

Objasnio je da je 220 miliona dinara Vlada Srbije opredelila za izgradnju Doma zdravlja u Borči, gde živi oko 150 .000 ljudi. "Urađen je projekat doma zdravlja, od 1. juna ove godine domovi zdravlja prešli u nadležzost Republike Srbije, tako da je normalno da vlada obezbedi novac, a to je neophodno za građane. Ti koji napadaju treba da kažu građanima Borče da li su oni protiv toga da imaju dom zdravlja", istakao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading