NEMA VIŠE KUPANJA NA LIDU: Sklonili most, a vrućine i dalje traju

Autor: Gradska opština Zemun/Blic.rs

Vesti

28.08.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos visokim temperaturama, sezona kupanja na Lidu završena je danas rasklapanjem pontonskog mosta koji Zemunski kej spaja sa Velikim ratnim ostrvom. "Zemunsko more" je, kako navode u opštini, od početka letnje kupališne sezone, posetilo više od 700.000 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije "Leto na Lidu", sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja, navode u opštini.

Takođe, tokom jula i avgusta građani su bili u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani su imali prilike da se upoznaju sa istorijatom ostrva, režimom zaštite prirode – biljnog i životinjskog sveta.

Vojska je i ove godine postavila pontonski most koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo, a prelazak preko njega za posetioce i ljubitelje Lida bio je besplatan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading