Za zaštitu životne sredine i lepši Beograd: Vrabac servis startuje 31. avgusta i biće besplatan

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Električni prevoz u centru Beograda "Vrabac servis" počeće sa radom 31. avgusta i biće besplatan, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Vesić, Andreja Mladenović...

Linija u dužini od 2,5 kilometara imaće osam stajališnih mesta, a interval između vozila će biti deset minuta.

Vesić objašnjava da će električna vozila polaziti od Ruskog cara, duž pešačke zone, pored Tanjuga, Kosančićevog venca i nazad do garaže na Obilićevom vencu gde će se vozila puniti.

- To pokazuje našu odgovornost prema zaštiti životne sredine i smisao izgradnje pešačke zone - rekao je Vesić u Skupštini grada gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji četiri takva vozila.

Nabavka vozila je rezultat zajedničkog projekta Udruženja "Moja Srbija, moj izbor" i kompanije NIS.

Foto: Tanjug

Vesić je NIS-u i udruženju zahvalio na donaciji, navodeći da grad ima izuzetnu saradnju sa tom kompanijom koja svake godine pomaže različite projekte u Beogradu.

- Oni su primer kako je jedna kompanija ima osećaj za lokalnu samoupravu i društvenu zajednicu - rekao je Vesić.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov kaže da je NIS kao društveno odgovorna kompanija odavno prepoznala da njen razvoj nije moguć bez razvoja zajednice i grada u kojem posluje. 

- Radujemo se kad vidimo promene koje se očigledno dešavaju u ovom gradu. Mogu da kažem da je grad dobar primer u kom pravcu treba ići kada je reč o poboljšanju života - rekao je on.

Podsetio je da u Beogradu u NIS-u radi 2.000 radnika u više od 40 objekata.

Foto: Tanjug

- Planiramo budžet za sledeću godinu i tom budžetu predviđena je mnogobrojne akcije u cilju poboljšanja života u našem omiljenom Beogradu - rekao je Smirnov.

Milan Ristić iz Udruženja Moja Srbija - moj izbor kaže da sličan servis postoji i u drugim gradovima, Beču, Pragu, Budimpešti...

- Kada smo pisali projekat zamislili smo ga kao početak jednog sistema koji će da se širi i mislim da je gradu Beogradu potrebno još više vozila i stavranje novih linija. Prve linije predviđene da funkcionišu u centralnoj gradskoj zoni, međutim, potrebno je da zbog turista takva vozila budu i na pristaništu, da postoje ture do Knez Mihailove ulice, Skadarlije... - rekao je Ristić.

Prema rečima direktora GSP-a Radiše Momčilovića, uspostavljanje prevoza u pešačkoj zoni ima izuzetan značaj za građane koji žive u centru, ali i za turiste.

- Linija će funkcionisati kao kružna, dužine je 2,5 kilometra. Imamo osam stajališnih mesta, a interval između vozila je deset minuta - rekao je Momčilović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading