Goran Vesić stao na put građevinskoj mafiji: Zatvorena najveća divlja deponija!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić izdao je danas nalog da se zatvori deponija na Čukarici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

- Građani su mi prijavili divlju deponiju građevinskog otpada u Beogradu koja se nalazi na Čukaričkoj padini preko puta FMP. U pitanju je gradska parcela na koju dnevno zemlju istovari i do 150 kamiona, a sve u organizaciji građevinske mafije. Ova parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa - istakao je Vesić na svom fejsbuk profilu.

- Danas sam izdao nalog da Grad Beograd fizički zatvori ulaz na ovu parcelu, a kažnjavaćemo svaki kamion koji nađemo da istovaraju građevinski materijal. Građani treba da znaju da jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad je zvanična deponija u Vinči. Odlaganje građevinskog otpada na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo - piše Vesić. 

- Već narednih dana pokrećem inicijativu za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za izdavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada. Dakle, neće dobiti upotrebnu dozvolu investitor koji ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinču. Upozoravam investitore da vode o tome računa da ne bi bili iznenađeni zašto neće moći da dobiju upotrebnu dozvolu! - naglašava on.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Divlja deponija

Kralj beogradskih deponija!

Kako saznajemo, deponija na Čukaričkoj padini je u posedu Vojkana Krstića o kojem je Srpski Telegraf pisao u više navrata. On je inače vlasnik firme "Elita gradnja", koga investitori i vlasnici građevinskih firmi u Beogradu optužuju da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zgrće milione. Ako ne urade kako je po volji Krstiću, tvrde oni, vlasnik "Elita gradnje" šalje inspektore da im budu za petama...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jovan

17.11.2019 13:15

Kad ce biti uhapsen kriminalac koji je tukao gradjane kumodraza

Odgovori 11 0