Pobednik u katastrofalnom stanju! Spomenik ulegao 30 centimetara, zreo za rekonstrukciju

Autor:

Vesti

05.08.2019

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simbol Beograda u katastrofalnom stanju! Rekonstrukcija "Pobednika" samo što nije počela, a slike govore o lošem stanju u kome se sada nalazi spomenika.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Pobednik zreo za rekonstrukciju

Spomenik je ulegao 30 centimetara, a stub koji nosi "Pobednika" je napukao, što možete da vidite u fotografijama ispod:

Podsećamo, rekonstrukcija spomenika Pobednik biće poverena Privrednom društvu za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata Koto doo i Zoranu Kuzmanoviću, odnosno preduzetničkoj umetničkoj radionici Kuzman iz Smedereva.

Kako je rekla Olivera Vučković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, sa izvođačima radova koji su izabrani na javnom tenderu, ugovori su potpisani (29. jula 2019.). 


Kako bi počelo sređivanje jednog od simbola prestonice, koji je u veoma lošem stanju, potrebna je dozvola Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Novac je već obezbeđen i Grad je za te namene izdvojio 26 miliona dinara.

Ako sve bude teklo po planu, radovi bi trebalo da počnu u drugoj polovini avgusta. Rok za završetak je šest meseci, tako da bi čuvena skulptura Ivana Meštrovića na proleće trebalo da zablista u punom sjaju, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading