(FOTO) Vrabac servis novi prevoz za Beograđane

Autor: Republika

Vesti

05.08.2019

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da će Beograđani dobiti "Vrabac servis", novi prevoz na električni pogon u prostoru pešačke zone.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
"Vrabac servis"

Beogradski "vrabac servis", četiri električna autobusa, koji će se kretati u pešačkoj zoni u centru grada, biće nešto što Beograd do sada nije imao! Trasa ovog servisa biće: - Garaža Obilićev venac-Ruski car-Čika Ljubina-Knez Mihajlova-Vuka Karadžića-Kralja Petra-Saborna crkva-Kosančićev venac-Pop Lukina-Topličin venac-Tanjug-Obilićev venac.

Gradsko saobraćajno preduzeće obučilo je vozače za upravljanje ovim električnim autobusima, a "vrabac servis" će saobraćati od 08-22 sata svaki dan.

"Vrabac servis" počinje sa saobraćajem 1. septembra, a totemi za stajališta, iako su nabavljeni, neće biti postavljeni prvih mesec dana dok se ne utvrde konačne potrebe korisnika.

Foto: Srpski telegraf
"Vrabac servis"

Sekretarijat za saobraćaj planira da do 1. septembra pripreme sve što je potrebno za pokretanje ovog servisa kao što su građevinske intervencije na trasi, signalizacija i postavljanje potapajućih stubića sa kamerama za prepoznavanje tablica koje upravo nabavljamo.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
"Vrabac servis"

Tako će stanovnici našeg grada koji žive u pešačkoj zoni kao i turisti imati jedinstvenu priliku da koriste besplatan prevoz kakav ima svega nekoliko gradova u Evropi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebitno

05.08.2019 10:46

4x4=16 osoba koje moze da preveze, na milionski grad! Da nije tuzno bilo bi smesno

Ime

05.08.2019 13:42

A sta cemo po kisi i snegu?