Grad konačno uvodi red: Nelegalno prikačenima na struju isečeni kablovi

Autor:

Vesti

03.08.2019

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deru sa cenama, a kradu struju sa bandere! Vlasnicima lanca "Seven Heaven", koji prodaje preskupe sladolede u Knez Mihailovoj, nije bilo dovoljno što pune džepove zbog bezobrazno visokih cena (2.000 dinara po kilogramu), već su svoje rashladne vitrine i frižidere nelegalno priključili na javno osvetljenje i tako troškove prebacili na sve građane?

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Akcija gradskih službi prilikom uklanjanja kabla

Od petka ujutru, međutim, ovakvo lešinarenje onemogućeno je njima i još nekim prodavcima sladoleda koji su svoje sanduke kablovima kačili na bandere. Ekipa Srpskog telegrafa pratila je akciju grada Beograda, policije, komunalne policije i nekoliko javnih preduzeća u kojoj su isečeni kablovi svima koji su se u centralnoj gradskoj ulici nelegalno priključili na javnu rasvetu.

SAMO OŠTRO!

Kako nam je objasnio Darko Glavaš, prvi čovek Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Beograda, ovo je bila samo još jedna u nizu komunalnih akcija koje se sprovode, pošto je primećeno da se već nekoliko meseci veliki broj kablova nelegalno postavlja na teritoriji celog grada Beograda.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Darko Glavaš

- Ovo je četvrta akcija na prostoru Knez Mihailove u poslednja četiri meseca, a ovakve akcije ćemo intenzivirati, imajući u vidu da se izvođenjem nelegalnih priključaka oštećuje i komunalna infrastruktura. S druge strane, opasnost zbog izvođenja ovakvih priključaka je ogromna, imajući u vidu da nisu izvedeni u skladu sa zakonom i da se u ovoj mreži nalazi struja sa raznih izvora, da objekti nisu uzemljeni, a da se pri priključenju čak razvaljuju stubovi javnog osvetljenja - navodi Glavaš.

Građani koji su se u petak ujutru okupili da vide šta rade majstori glasno su pozdravljali što se staje na put bahatim ugostiteljima, koji zarađuju na grbači građana.

- Samo neka seku, treba ih i krivično goniti i naterati da plate odštetu za svu struju koju su pokrali. Supruga i ja baš smo pre neki dan gledali kako razvlače kablove od sanduka za sladoled do bandere i pitali se da li imaju dozvolu za to - rekao nam je Miroslav Alimpijević, jedan od prolaznika koji se zaustavio baš pored vitrine firme "Seven Heaven".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Srpski telegraf pozvao je firmu "Seven Heaven", sa kojom se u kontakt može stupiti samo preko društvenih mreža. Javio nam se izvesni Stefan, koji je rekao da je na putu za Beograd i da ne zna o čemu se radi. Obećao je da će nas pozvati za dva minuta, međutim, to se nije dogodilo, a on se više nije javljao na telefon.

ČAK I ISPOD ZEMLJE

Na spisku nelegalno priključenih, osim prodavaca sladoleda, bilo je i aparata za kokice, čak i jedna menjačnica. Kako saznajemo, sledeće sedmice akcija u Knez Mihailovoj će biti nastavljena. Nađen je i deo priključaka koji su izvedeni ispod zemlje, pa su majstori morali da dižu ploče u Knez Mihailovoj.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kablova je bilo čak i pod zemljom

- Dva takva priključka smo sada ukinuli, uočili smo ih još tri-četiri, koji vode od određenih objekata do mesta priključenja, što ćemo morati da uklonimo sa energetskim inspektorima. Na energetskim inspektorima je i da nalože šta će se sve raditi, utvrde obim i visinu štete, kao i način kompenzacije, odnosno naplate od onih koji su nelegalno postavili priključke ispod zemlje - objasnio nam je jedan od majstora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gile

03.08.2019 19:19

Treba ih sve kazniti za kradju struje.