"Beograske elektrane" i Grad Beograd tužili SBB, ovo je razlog

Autor: Tanjug

Vesti

01.08.2019

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor JKP Beogradske elektrane Rade Basta podneo je danas Privrednom sudu u Beogradu, u ime ovog preduzeća, tužbu protiv kompanije SBB zbog nelegalnog postavljanja optičkih kablova u mreži ovog javnog preduzeća. Tužbi se, kako je na svom Fejsbuku otkrio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pridružio i Grad Beograd preko Javnog Pravobranilaštva.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Vesić

- Zahvalan sam rukovodstvu JKP Beogradske elektarane koje su utvrdile štetu koju je ova kompanija pretrpela zbog nelegalnog korišćenja mreže ovog preduzeća od strane kompanije SBB, obezbedila dokaze i podnela tužbu. Tako se brane interesi Grada Beograda i imovina svih Beograđanki i Beograđana - objasnio je Vesić.

 

 

Kako je istakao, užba je podneta jer je SBB bez pravnog osnova postavljao optičke kablove u toplovodne mreže koje su u javnoj svojini Grada Beograda, a čiji je korisnik JKP Beogradske elektrane.

- Grad Beograd tužbom traži isplatu iznosa od 1.177.400.000,00 dinara na ime sticanja koristi bez osnova i naknade štete. Takođe tužbom tražimo i utvrđenje da postavljena optička mreža predstavlja dobro od opšteg interesa u javnoj svojini Grada Beograda - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

01.08.2019 17:45

Telekom i Elektroprivreda treba isto da ih tuže.