(FOTO) NEĆE VIŠE BITI GUŽVI: Rekonstrukcija Trga Republike uskoro GOTOVA

Autor: Tanjug

Vesti

29.07.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na rekonstrukciji Trga Republike su u završnoj fazi i u potpunosti će biti završeni do prvog septembra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska tih radova.

Foto: Grad Beograd
Goran Vesić u obilasku radova

- Prezadovoljan sam tempom radova - rekao je Vesić i dodao da su pešačke zone potpuno završene, da se završava postavljanje kontaktne mreže, te da je ostalo da se uradi još oko 700 metara kvadratnih kocki na ulicama i da se postave klupe.

Naveo je da su postavljene čašice za potapajuće stubiće koji će biti najmoderniji, sa kamerama, da je urađena potpuno nova rasveta i očišćen postament spomenika knezu Mihailu, a da će kasnije biti očišćen i sam spomenik.

Istakao je da će rekonstrukcija Trga Republike biti potpuno završena do prvog septembra.

Foto: Grad Beograd

- Na ovaj način Trg Republike, od kada je formiran u drugoj polovini 19. veka, dobio je konačno svoju fizionomiju i to je urađeno na osnovu projekta koji je Grad Beograd raspisao 2015. godine. Tada je usvojeno pobedničko rešenje i ono je sprovedeno u potpunosti, nikakavih promena nije bilo - rekao je Vesić. 

Foto: Grad Beograd

On je zahvalio svima koji su angažovani na radovima na Trgu Republike jer daju svoj maksimum kako bi on bio uređen.

Vesić je podsetio da je to centralni trg u Beogradu i istakao da su za njegovu rekonstrukciju korišćeni najbolji materijali.

Foto: Grad Beograd

Kako je istakao, svi radovi moraju da budu urađeni perfektno jer će tu dolaziti kako Beograđani, tako i turisti.

Foto: Grad Beograd

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je rekao da će režim saobraćaja nakon rekonstrukcije Trga Republike ostati isti, kao što je i planirano.

Foto: Grad Beograd

Kako je dodao, motorna vozila će ići istim režimom kao ranije, a trolejbusi takođe istim režimom sve do izgradnje okretnice u Dunavskoj ulici na Dorćolu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading