Gradonačelnik Radojičić otkrio: Za vantelesnu oplodnju Beograd izdvaja 30 miliona

Autor: Tanjug

Vesti

21.07.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za vantelesnu oplodnju iz gradske kase biće izdvojeno 30 miliona dinara, a prvi parovi bi mogli da otpočnu ceo postupak već na jesen", najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić. On je istakao da Grad ovom inicijativom pokazuje da vodi odgovornu demografsku politiku.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Radojičić

Prema rečima Radojičića, finansiranjem četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje parovima, koji iza sebe imaju tri neuspešna, pruža se još jedna šansa da postanu roditelji.

On je dodao da se podsticanjem rađanja i borbom protiv neplodnosti, doprinosi i populacionoj politici Vlade Republike Srbije.

Pravo da konkurišu imaju žene koje na dan prijavljivanja nisu navršile 45 godina, koje nisu rađale i iza sebe imaju tri pokušaja vantelesne oplodnje. Potrebno je da su parovi državljani Srbije, sa prebivalištem u Beogradu najmanje godinu dana.

Gradonačelnik je inicirao finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada, jer, prema zvaničnim podacima, u našoj zemlji svaki šesti par ima problem sa plodnošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lina

21.07.2019 16:53

Svaka Vam cast! Za to i treba izdvojiti!