VESIĆ: Ove godine za sanaciju ulica oko 25 miliona evra!

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2017

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Grad Beograd je ove godine za sanaciju ulica na svojoj teritoriji izdvojio oko tri milijarde dinara što je oko 25 miliona evra", izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

RepublikaFoto: Beoinfo
Otkrio koliko je trebalo za sanaciju beogradskih ulica: Goran Vesić

- Kapitalni budžet koji su opštine dobile od Grada je negde oko 1,3 milijarde dinara - rekao on novinarima u Beogradu.

- Bar 50 odsto tog kapitalnog budžeta je otišlo na nekategorisane puteve tako da, realno, sa time što su opštine uradile, Grad Beograd zaista može da kaže da će ove godine više od 30 miliona evra biti uloženo u puteve i ulice što se zaista nije dešavalo godinama unazad - istakao je Vesić.

Naravno, potrebe su veće, rekao je on i dodao da je procena da godišnje treba da se ulaže oko 50 miliona evra u puteve kako bi se rekonstruisala putna mreža i kako bi ona u narednih desetak godina bila dovedena na nivo na kome treba da bude.

On je naglasio da je JKP "Beograd put" jedno od najuspešnijih gradskih preduzeća, kada je u pitanju produktivnost.

- Oni su ove godine do sada asfaltirali oko 150 ulica na teritoriji Beograda. To je otprilike oko 76 kilometara. Očekujemo da do kraja godine to bude 100 kilometara", dodao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading