Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srba iz regiona: Najteža tema je bila o Crnoj Gori

Autor: Republika

Vesti

28.06.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao otvaranju mešovitog vojno-civilnog aerodroma za međunarodni vazdušni saobraćaj "Morava " kod Kraljeva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik na sastanku

Nakon svečanosti sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona.

Sastanku, pored ostalih, prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

- Posebno drago mi je što smo imali sastanak u Kraljevu na ovom prelepom aerodromu, a to je dobar signal za budućnost našeg naroda. Posebno nam nije bilo lako da govorimo o Crnoj Gori. Srbija će, poručio je, poštovati sve druge države, ali će uvek podržavati borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima i to će činiti u skladu sa zakonima drgih državaka u regionu - istakao je predsednik.

- Zahvalan sam svim ljudima, iako oni ne predstavljaju uvek iste političke opcije, jer smo pokazali jedinstvo srpskog naroda i želju da očuvamo srpski jezik, kulturu, tradiciju i da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet bilo koje zemlje u regionu, ali poštujući pravo na očuvanje posebnosti naših nacionalnih, verskih prava - rekao je predsednik.

On naglašava da će se u regionu najviše voditi borba za očuvanje sprskog jezika, kulture i pisam. Najavio je i da će se za Srbe u regionu graditi još mnoge institucije. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Pripremamo se i za popis stanovništva u regionu gde želimo da sačuvamo srpski identitet. Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti. Nikome nećemo da namećemo svoju volju, ali nikome nećemo ni dozvoliti da ugrožava srpska prava - rekao je Vučić.

Najavio je da će sledeći susret u istom formatu biti održan krajem avgusta ili početkom septembra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Miki

28.06.2019 14:17

Treba spreciti Milov fanatizam.

nikola

28.06.2019 15:16

Jadan je onaj ko zaboravlja ko je i sta je.

Tanja

28.06.2019 15:19

Zasigurno je da to od Crne Gore nismo zasluzili.

Maja

28.06.2019 15:20

Milo bi morao malo da se preispita.