Radojičić: Nastavljamo sa promocijom Beograda, broj turista raste

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2019

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trend rasta broja turista i broja noćenja u Beogradu se nastavlja, kao i promocija glavnog grada", rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Zoran Radojičić

Tokom prošlog leta Beograd je posetilo gotovo 500.000 stranih turista, a najviše gostiju u ovom delu godine dolazi iz regiona, Kine i Rusije.

U skladu sa povećanjem broja turista povećani su i smeštajni kapaciteti Beograda, rekao je Radojičić na TV Pink.

On je podsetio da je u odnosu na 2014. godinu u Beogradu gotovo dvostruko više hotela, a da i dalje postoji potreba za izgradnjom i otvaranjem novih, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- U istom periodu, kapacitet privatnog smeštaja je učetvorostručen. U celoj priči ne bi trebalo zaboraviti ni kongresni turizam i upravo ovih dana u našem gradu održan je još jedan kongres lekara. Turizam će se u Beogradu i dalje razvijati, pa je shodno tome važno da nastavimo rad na uređenju grada i poboljšanju infrastrukture, ali i proširenju kulturne ponude srpske prestonice - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, Beograd je tokom leta domaćin velikog broja manifestacija, od kojih su mnoge stacionirane u centru grada, što je značajno kako za turiste, tako i za sugrađane.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading