VESIĆ NAJAVIO: Sutra probna vožnja tramvaja preko Mosta na Adi

Autor: TV Pink, Republika

Vesti

04.06.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras do ponoći biće završeni svi radovi i sutra će prvi tramvaj proći trasom kojom će Banovo brdo, odnosno Čukarica biti "spojena” tramvajskim šinama sa Novim Beogradom, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Pink.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tramvajske šine povezaće Čukaricu i Novi Beograd

Prema njegovim rečima, posao postavljanja tramvajskih šina na Mostu na Adi trajao je skoro godinu i po dana.

 Vrednost radova je skoro milijardu i 600 miliona dinara, a posao su obavile kompanije „Energoprojekt” i francuski „Кolos”, jedna od najvećih svetskih firmi kada je tramvajski saobraćaj u pitanju.

- Urađene su dve nove stanice, po jedna sa svake strane mosta, postavljeno je 2,7 kilometara šina, ispravljačkih stanica, nekoliko potpornih stubova i mislim da je sve to velika stvar za Beograd jer smo obećali građanima brže i bolje saobraćajne veze - istakao je zamenik gradonačelnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

On je naveo da će tokom narednih mesec dana uslediti testiranje mreže, što je u skladu sa zakonom, a ujedno se čeka i upotrebna dozvola.

- Redovan putnički saobraćaj biće uspostavljen 5. jula i od tada će saobraćati linije 11 i 13  rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading