Vesić sa decom iz dijaspore u Hramu Svetog Save: Nadam se da ćemo svake godine imati sve više mališana ovde

Autor: Republika

Vesti

26.05.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je bio domaćin deci iz dijaspore koja su u poseti Srbiji u okviru Manifestacije "Svesrpski dečji sabor", a sa kojima je posetio Hram Svetog Save i kriptu tog hrama na Vračaru.

RepublikaFoto: Skupština grada Beograda
Goran Vesić sa decom iz dijaspore u Hramu Svetog Save

Bilo je prisutno oko sedamdesetoro dece iz 11 zemalja, i to, kako kaže Vesić, od Australije do Amerike.

- To su naša deca čiji su roditelji ili čak dedovi i bake poreklom iz Srbije. Neka od njih su prvi put došla u Srbiju što je malo i tužno, ali s druge strane je dobro da na ovaj način osnaže svoju vezu sa maticom - rekao je Vesić.

Naveo je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je domaćin našoj deci iz dijaspore koja su u poseti Srbiji pet dana.

Zamenik gradonačelnika kaže da je ovo drugi "Svesrpski dečji sabor", akcija za koju je rekao da je "srpska Radost Evrope".

- Kao što pet decenija postoji Radost Evrope u Beogradu, kada deca iz čitave Evrope dolaze i borave određeno vreme kod naše dece iz Beograda u njihovim stanovima i porodicama, tako smo prošle godine pokrenuli tu srpsku Radost Evrope odnosno Svesrpski dečji sabor, gde naša deca iz dijaspore dolaze i provode određeno vreme u glavnom gradu - rekao je zamenik gradonačelnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Deca iz dijaspore fotografisala su se i sa predsednikom Vučićem

Tokom ovogodišnje posete, deca su, navodi Vesić, bila u Tršiću, a primio ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Danas sam im ja domaćin, pokazujem im Hram Svetog Save. Mi ćemo sa ovom akcijom nastaviti. Nadam se da ćemo svake godine imati sve više i više dece, jer mislim da postoji velika potreba, s obzirom na našu veliku dijaposru koju imamo, da deca koja su već druga li treća generacija naprosto provode određeno vreme u Srbiji - kaže Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading