Vesić najavio kupovinu novih autobusa od "Ikarbusa"

Autor: Republika

Vesti

25.04.2019

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad do kraja godine od "Ikarbusa" kupiti 50 zglobnih autobusa, u prva dva meseca sledeće godine još 50, kao i 30 električnih autobusa.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

To znači da će uz nabavku 244 autobusa, o čemu su danas u GSP "Beograd" potpisani ugovori, to preduzeće imati ukupno 374 nova autobusa.

Vesić je novinarima rekao da je imao sastanak sa predstavnicma kineske kompanije "Jin Long", koja je kupila "Ikarbus".

"Prethodna vlast je Ikarbus potpuno uništila. Mi smo, zajedno sa Vladom Srbije uspeli da nađemo partnera za tu fabriku. Ikarbus je preuzela kineska kompanija Jin Long i oni će u Ikarbusu proizvoditi električne autobuse i nastaviće sa proizvodnjom dizel autobusa", rekao je Vesić.

Dodao je da je sa novim vlasnicima "Ikarbusa" dogovoreno sa da Grad Beograd do kraja godine od "Ikarbusa" kupi 50 zglobnih autobusa, u prva dva meseca sledeće godine još 50 zglobnih autobusa, kao i 30 električnih autobusa kako bi osim jedne zelene linije koju postoji u Beogradu, imali još jednu takvu liniju.

To će, dodao je, biti linija 31 koja će biti samo sa električnim autobusima.

U GSP "Beograd" danas su potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača "BMC" iz Turske, a drugi ugovor o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije "Higer" iz Kine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Uros

25.04.2019 15:04

Ikarbus proizvodi moderne autobuse, a obnavljanje voznog parka GSP-a ce omoguciti gradjanima kvalitetniji i sigurniji prevoz .

jovan

25.04.2019 15:08

Treba uloziti sredstva u kupovinu novih autobusa i to ce se dvostruko vratiti.

Ron

25.04.2019 15:09

Ne samo da ce se zameniti zastareli autobusi, vec ce i grad tako izgledati lepse i modernije.

Dejan

25.04.2019 15:12

Beograd ide u korak sa najvećim prestonicama.