Od građevinskog zemljišta 1,9 milijardi

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obračunala od početka ove godine do 31. marta doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta u iznosu od 1,9 milijardi dinara, čime je obezbeđeno izdavanje građevinskih dozvola za skoro 600.000 kvadratnih metara novih objekata.

RepublikaFoto: BEOINFO
Goran Vesić

Doprinosi za uređivanje građevinskog zemljišta obračunati su za više od 400 objekata za prva tri meseca ove godine. Najviše doprinosa obračunato je za stambeni prostor - 258.000 kvadrata, za poslovni prostor je obračunato oko 160.000 kvadrata, a ostatak čine objekti druge namene, naveo je Vesić.

- U budžet grada se slilo dodatnih 210 miliona dinara po osnovu ranije zaključenih ugovora za naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta i još 64 miliona dinara od investitora koji plaćaju zakup građevinskog zemljišta po starom zakonu - rekao je zamenik gradonačelnika, prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da se značajni prihodi ostvaruju i na licitacijama i prodajom lokacija u javnoj svojini grada, od čega je u prva četiri meseca obezbeđeno milijardu dinara, što je veći iznos nego za celu prošlu 2018. godinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading