Na Beogradskom maratonu učestvovalo 78 devojaka koje nikada nisu trčale zvaničnu trku

Autor: Republika

Vesti

15.04.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko 200 maratonaca predstavljalo je adidas Runners Belgrade tim na 32. Beogradskom maratonu, među kojima se našlo čak 78 devojaka koje do sada nikada nisu istrčale polumaraton, niti su trčale neku od zvaničnih trka.

RepublikaFoto: Promo foto

Reč je o damama koje su svoj trkački debi imali na najvećoj sceni, na Beogradskom maratonu, zahvaljujući programu SHERUNS21K, na čijem čelu je Biljana Cvijanović, jedna od naših najboljih polumaratonki. Pobednica prošlogodišnje trke na 21k ovog puta je završila kao petoplasirana (1.22:58), i bila je pravi lider grupi koja je premašila sva očekivanja postavljena pre tek tri meseca.

Bez obzira na konačan plasman u trci, utisak njihovog kapitena je da je svaka od devojaka prava pobednica i da zaslužuje priznanje za trijumf nad sopstvenim granicama, ostvarenju želje i ispunjenju svih ciljeva i izazova.

RepublikaFoto: Promo foto

- Preko 100 učesnica se prijavilo za program, što me je zaista oduševilo. Danas je sa nama startovalo 78 devojaka koje su završile celu trku. Ponosna sam na njih i kao trener i kao kapiten, što su uspele da dođu do ovoga. Do pre tri meseca niko od njih nije uopšte trčao, a danas su završile polumaraton. To je velika stvar. Moram da pomenem i moj tim, ostale kapitene i pejsere, 10 ljudi je pomagalo tim devojkama konstantno na treninzima, bez obzira na kišu, sneg, sunce. I danas su bili uz devojke na stazi. Reč je o divnom projektu adidasa i zaista smo im zahvalni na tome, jer je ovo sjajna stvar za naš sport - rekla je Biljana.

Cvijanovićeva je dodala da je lično očekivala i bolji rezultat, ali da je to ovog puta bilo u drugom planu.

RepublikaFoto: Promo foto

- Nije bilo kako sam očekivala, jer sam se nadala da ću bolje da istrčim i da se osećam. Sat mi je "zabagovao" na već drugom kilometru. Samim tim, nisam imala orijentaciju koliko brzo idem i bilo mi je teško, moram da priznam. Reč je o jednoj od najtežih trka u polumaratonu. Vremenski nisam išla toliko loše, mislim čak i bolje nego prošle godine kada sam pobedila, ali zadatak mi je pre svega bio da devojke dovedem do cilja. Drago mi je da smo u tome i uspele - istakla je kapiten AR tima.

Program SHERUNS21K je osmišljen za devojke koje nikada nisu istrčale polumaraton, a imale su jaku želju da tako nešto učine. Projekat je trajao tri meseca, a obuhvatao je tri treninga nedeljno, od kojih su dva podrazumevala lagano trčanje i jedan trening jačeg intenziteta. Osim trčanja, rađeni su i treninzi snage, a devojkama je adidas Runners Belgrade obezbedio lekarske preglede, kao i vrhunsku opremu za trčanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading