Radojičić: Važna nam je svaka ulica u Beogradu!

Autor: beograd.rs

Vesti

13.04.2019

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas radove u Zemljoradničkoj ulici koja povezuje Ulicu vojvode Stepe i Avalski drum u opštini Voždovac.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Radojičić sa radnicima

On je ovom rilikom naglasio da je Gradskoj upravi grada Beograda važan ravnomeran razvoj svih delova grada, a da je opština Voždovac primer opštine koja vodi računa o svim njenim delovima. 

- Važna nam je svaka ulica u Beogradu. Želimo da svaki građanin u prestonici oseti boljitak bilo da živi centralnom delu ili prigradskim zonama. Kvalitetan kolovoz je siguran kolovoz, a nama je bezbednost svih građana Beograda na prvom mestu. Ova ulica do sada nije bila dostupna pešacima, a značajno je da će oni imati stazu dugu tri kilometra i moći će da se peške kreću ovim delom grada, od Ulice vojvode Stepe do Avalskog puta. Svi moramo da mislimo na pešake - istakao je gradonačelnik.


On je naglasio da je veoma značajno da je projekat dobro urađen jer se na osnovu njega vodi računa o bezbednosti građana s obzirom da ranije nije bilo trotoara koji će sada omogućiti ljudima da se bezbedno kreću.  


- Investicija je vredna 100 miliona dinara bez PDV-a, a rok završetka radova je 1 jul i ja verujem da će rok biti ispoštovan jer se i danas, iako je subota, radi punom parom - rekao je Radojičić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksadar Savić je precizirao da se radovi odvijaju u jako frekventnoj Zemljoradničkoj ulici koja je nekada bila širine tri do četiri metra sa nekoliko jako teških krivina. 
RepublikaFoto: www.beograd.rs
Radojičić obilazi radove

- Na osnovu dobrog projekta ljudi iz JKP „Beograd-put” su uspeli da te krivine prošire i da ulica na nekim mestima bude širine i do šest metara. Jako nam je bitno da je trotoar duž cele ulice - rekao je Savić.

On je dodao da ovo nije jedino gradilište na teritoriji opštine Voždovac kao i da se trenutno radi na spajanju Prve nove ulice u Zucama sa Avalskim putem gde se takođe radi i trotoar. Savić je najavio i početak radova na trećoj fazi Jelezovačkog kolektora u ponedeljak, 15. aprila, čijim će završetkom ovaj deo Voždovca najzad dobiti fekalnu kanalizacionu mrežu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading