Nova ulaganja u Rakovicu: Za obnovu parka izdvojeno 20 miliona dinara

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2019

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskoj opštini Rakovica, između Čelebićke i Borske ulice, danas je otvoren rekonstruisani park u koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, uloženo oko 20 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

Obnovljeni park se sastoji iz dečijeg igrališta, sportskog terena i platoa za ljubitelje šaha, rekonstruisan je na inicijativu građana ovog dela Rakovice, a radove je izvodilo JKP "Zelenilo Beograd".

- Ovaj kompleks koji smo uredili ovde između zgrada u opštini Rakovica na najbolji način pokazuje kako radimo i kako želimo da poboljšmo kvalitet života građana. Tereni u ovom parku su bili stari oko 30 godina, a staze neuređene i trošne. Uredili smo ceo kompleks površine oko 7.000 kvadratnih metara i on sada ima i prostor za starije sugrađane gde mogu da igraju šah - rekao je Vesić.

Dodao je da su postavljene klupe, obnovljen košarkaški teren za mlađi deo populacije i postavljeno igralište za decu sa rekvizitima i gumenom podlogom koja sprečava povrede u slučaju pada.

- Zadovoljan sam jer na ovaj način uređujemo parkove u svim delovima Beograda. Obnavljamo park po park i na taj način podižemo kvalitet života ljudi. U neposrednoj blizini ovog parka živi sigurno nekoliko hiljada ljudi koji sada imaju uređen prostor gde mogu da izvedu decu i prošetaju - istakao je Vesić.

Naveo je da je to još jedan dokaz da gradska vlast pođednako ulaže novac u sve delove grada jer, dodao je, svi građani zaslužuju da imaju isti kvalitet života bez obzira da li žive u centru ili na obodima.

Vesić je rekao da je od 2014. do 2018. godine u Rakovici uređeno 26 površina - sportskih terena, dečijih igrališta, teretana na otvorenom...

- Samo u ovoj godini ćemo uraditi još deset. Uradićemo šest dečijih igrališta, tri sportska terena i jedan parkić za pse - rekao je Vesić i dodao da to govori o tome koliko gradska vlast ulaže u svaki deo grada i koliko je važno da se svi građani Beograda osećaju da žive dostojanstveno kao građani jedne evropske prestonice.

- Mi uređujemo i centar, ali ne zaboravljamo ni ostale delove grada jer svi građani zaslužuju da imaju ovakav kvalitet života i to je najvažnija poruka naše politike - da Beograd postaje grad za ljude, a to znači da imaju pešačke i biciklističke staze, uređene parkove, uređene ulaze u zgradu... - rekao je Vesić.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković (bivši predsednik opštine Rakovica).

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading