Počeo još jedan protest opozicije u Beogradu

Autor:

Vesti

16.03.2019

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljanje građana na 15. protestu "1 od 5 miliona" počelo je, kao i svake subote, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Protest opozicije u Beogradu

Pre šetnje okupljenima se obratila Jelena Anasonović, a zatim i dramaturg Siniša Kovačević. 

Očekuje se da će ruta protestne šetnje biti sledeća: Plato ispred Filozofskog fakulteta– Vase Čarapića– Makedonska- Svetogorska – Takovska.

Planirano je da na platou isred zgrade javnog servisa bude prikazan "Dnevnik slobodne Srbije" , a na parkingu iz Abardareve ulice će studenti blokirati poslovni ulaz zgrade.

Podsetimo, prvi građanski protest održan je 30. novembra u Kruševcu, nekoliko dana nakon što je lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pre održavanja tribine u tom gradu.

Dan nakon napada, Stefanović je na konferenciji za novinare pokazao svoju košulju okrvavljenu u pomenutom napadu, pa je prva protestna u Kruševcu održana upravo pod nazivom "Stop krvavim košuljama".

Nedelju dana kasnije, 8. decembra, šetnja je po prvi put organizovana i u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Daca

16.03.2019 18:43

Dokle vise da imam manja primanja kad god su protesti. Dovesce me do toga da moram radnju da zatvorim. Treba da se plasim hoce mi neko polupati izlog,pokrasti me. Tako se ne pomaze Srbiji.

Ogi

16.03.2019 18:55

Uzasni su!