VOZAČI U BEOGRADU JURCAJU DUPLO BRŽE OD DOZVOLJENOG

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

23.08.2017

12:36 >> 12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviše saobraćajnih nezgoda dogodi se između 19 i 6 sati. Dozvoljena brzina je 50 a u proseku se vozi 86 kilometara na čas.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Saobraćajna policija u patroli

Prvi radar postavljen je u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu. Lokacije na kojima se meri brzina kretanja vozila zavise od broja saobraćajnih nezgoda u određenim delovima grada ili ulicama. Posle samo nekoliko minuta, policajac je zaustavio prvi automobil. Milan Stojanović vozio je 52 kilometra na sat. 

- Zakon je potpuno jasan, ograničenje brzine za sva vozila u naselju je 50 kilometara na čas i uređaj je automatski detektovao prekoračenje brzine - kaže Goran Popović iz Uprave saobraćajne policije. 

Kazna je napisana, Milan Stojanović treba da plati 1.500 dinara u roku od osam dana, ili tri hiljade ako zakasni. 

Za samo jedan dan, koliko traje akcija, policija je zabeležila 2.500 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine i ne korišćenje sigurnosnih pojaseva.

Posle Vojvođanske ulice, reporteri RTS-a otišli su na most na Adi. Druga policijska ekipa sa radarom bila je postavljena na skretanju sa mosta za Obrenovac. Na ovom putu vozači su išli brže od onih u Vojvođanskoj ulici. 


Jedno vozilo je ubrzo zaustavljeno zbog brzine od 84 kilometra na sat, a odmah zatim i drugo koje je vozilo 86 kilometara na sat. Oni idu kod sudije za prekršaje i kazna može biti od šest do 30.000 dinara. 

- Cilj ove akcije napomenuo bih, ne samo ove nego i svih kontrola saobraćajne policije nije prevashodno kažnjavanje učesnika u saobraćaju, već preventivan rad i uticanje na svest ostalih učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise - kaže Popović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading