Putnici ostali na ulici usred noći: Poslednji noćni autobus do Ritopeka nije došao!

Autor: novosti.rs

Vesti

09.03.2019

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici noćne linije 304n do Ritopeka zbog kvara autobusa jutro dočekali na stanici.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Noćni prevoz putnika odavno ne zadovoljava potrebe žitelja velegrada. Ipak, problem je i to što sugrađani ne mogu da se pouzdaju ni u postojeće linije. Autobusi se često i ne pojave, a privatnici koji ih voze sankcije retko trpe. 

Tako, putnici na liniji 304N, sa Traga republike do Ritopeka, koji su u noći između 28. februara i 1. marta čekali poslednji polazak u 2.10 nisu mogli da stignu svojim kućama. Polazak nije održan.

- Čekalo je nas desetak na početnoj stanici, a autobusa nije bilo. Otpravnik je došao i rekao da se autobus pokvario i da moramo da se snađemo - priča Jovana D. iz Kaluđerice. - Prethodni polazak bio je u 1.10, a oni za ceo sat nisu mogli da se snađu da pošalju drugi autobus. Srećom, imala sam novca kod sebe za taksi. Ali šta da nisam? Trebalo je tu na stanici da dočekam jutro? Mnogi rade drugu smenu, a nemaju uvek pare za taksi, a nemaju ni nekoga ko bi došao automobilom po njih. To se ne dešava prvi put!

Novinari su se obratili Sekretarijatu za javni gradski prevoz sa pitanjem kako kontrolišu prevoznike, kako ih sankcionišu u slučaju neodržavanja polazaka, kao i koja su prava putnika u ovakvim situacijama.

Iz Sekretarijata kažu da je prevoz na noćnoj liniji 304N poveren privatnom prevozniku "Ćurdić", koji prema planiranom redu vožnje prevoz obavlja u 00.10, 1.10 i 2.10 sa Trga republike.

- Za svaki neostvareni polazak regulisano je da prevoznik plati kaznu, što je i učinjeno posle provere ove prijave. Polazak nije realizovan zbog kvara vozila, a prevoznik se izvinjava putnicima zbog neprijatnosti. Ujedno Sekretarijat za javni prevoz će nastojati da se maksimalno održi kvalitet prevozne usluge - ističu iz Sekretarijata.

Na pitanje kakva su prava putnika i da li oni mogu da traže od Sekretarijata ili prevoznika "Ćurdić" nadoknadu za taksi koga su bili primorani da pozovu, nije bilo odgovora, kao i na pitanje koliko ima prijava povodom izostanaka noćnih polazaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading