Beograd dobija preko 200 novih autobusa, 35 MILIONA izdvojeno za nabavku

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.03.2019

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas, podovom usvojenog rebalansa budžeta grada, koji predviđa izdvajanje 35 miliona evra iz kredita za nabavku novih autobusa za GSP, da je grad vratio oko 600 miliona evra u poslednjih pet godina, od 1,2 milijarde evra duga koji je ostavila prethodna vlast i da sada ima finansijsku mogućnost da uzme kredit, koji će biti u zakonskim okvrima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vesić je za TV Pink rekao da je najvažnija odluka koja je usvojena na današnjoj sednici, odluka o rebalansu budžeta, koja predviđa da se uzme kredit od 35 miliona evra, koliko je zakonska mogućnost, kada je u pitanju zaduženje.

- Mi smo vratili oko 600 miliona evra u poslednjih pet godina, od onih 1,2 milijarde evra, koliko je Ðilas zadužio Beograd. Prvi put posle pet i po godina imamo finansijsku mogućnost da uzmemo kredit - rekao je Vesić.

On je istakao da će, pored 35 miliona evra iz kredita, za kupovinu autobusa, GSP izdvojiti 10 miliona evra, pa će za 45 miliona evra biti kupljeno između 210 i 230 autobusa, što će zavisiti od cene koja se postigne na tenderu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Svi autobusi bi trebalo da budu na ulicama Beograda do 1. septembra.

- Tako da ćemo imati zaista mnogo bolju situaciju kada je u pitanju gradski prevoz - rekao je Vesić.

On je dodao da je danas Marko Stojičić izabran za gradskog urbnistu, umesto Milutina Folića koji je do sada obavljao tu funkciju.

- Folić je pet godina bio na čelu urbanizma Beorgada i zahvalni za posao koji je uradio. Sam je doneo odluku da se posbveti drugim izazovima, a Stojičić nastavlja da radi tamo gde je on stao. Obezbeđen je kontinuitet - rekao je Vesić.

Takođe, danas je Skupština izabrala Mirka Valjarevića za zaštitnika građana.

Vesić je naveo da je Valjarević više od 33 godine sekretar Pravnog fakulteta, ugledan pravnik.

- On je čovek koji je potpisao više od 25.000 diploma pravnicima sa tog fakulteta i verujem da ćemo sa njim dobiti da zaštitnik građana obavlja njegovu primarnu funkciju - zaštita interesa i prava građana pred gradskim organima - rekao je Vesić.

Takođe, Skupština je usvojila i godišnji plan za suzbijanje ambrozije, za koji je obezbeđen novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading