Rešena misterija buke na Novom Beogradu: Evo zbog čega građani danima nisu mogli da spavaju

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2019

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višečasovna nesnosna buka zbog koje mnogi Novobeograđani prethodnih noći nisu imali miran san, i zbog koje su se mnogim inspekcijama usijali telefoni, dolazila je sa železničke stanice "Tošin bunar".

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Na buku koja je dopirala sa ove lokacije ukazali su mnogobrojni stanari okolnih ulica koji su apelovali preko društvenih mreža.

- Oko 22.00 smo začuli neku tutnjavu. U prvom trenutku nismo obraćali mnogo pažnju, ali sat vremena kasnije, kada se sve primirilo na Novom Beogradu, postalo je neizdrživo. Imamo PVC prozore, ali ništa nisu pomagali. Tutnjava nas je ubijala u pojam - ispričala je sugrađanka koja živi blizu stanice u Tošinom bunaru.

Ona je odmah zvala Komunalnu policiju, odakle su je usmerili ka Ekološkoj inspekciji.

- Da li stvarno mislite da se neko javio na telefon inspekcije u 23.00 uveče - dodala je sugrađanka koja se dan kasnije obratila i redakciji "Blica".

Misterija je, međutim, brzo rešena.

 

 

Reč je o radovima na stanici "Tošin bunar" koji su neprekidno trajali sinoć od 22.10 do jutros u 5.00, a po svemu sudeći ovo je tek početak "problema sa spavanjem" koji mogu imati sugrađani u ovom delu grada.

Naime, kako "Blic" nezvanično saznaje radovi na ovoj železničkoj stanici trebalo bi da traju do sedmog marta.

U toku je izmeštanje železničke stanice "Tošin bunar", a radovi se izvode i tokom noći zbog obaveznog zatvaranja kružnog prelaza. Radovi su uredno prijavljeni, a pojašnjenje smo dobili i iz preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije".

- Reč je o radovima na izgradnji pruge za velike brzine. U toku su radovi na izmeštanju železničke stanice "Tošin bunar" i izgradnji pothodnika. Dinamikom radova predviđeni su radovi i tokom noći, zbog obaveznog zatvaranja pruge za saobraćaj - potvrdio je za "Blic" Nenad Stanisavljević iz "Infrastruktura železnice Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading