Na rođendan VMA besplatni pregledi za sve građane

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnomedicinska akademija organizovala je akciju besplatnih specijalističkih pregleda povodom obeležavanja 175 godina rada ustanove, 2. marta.

RepublikaFoto: wikimedia.org
VMA

Pregledi u cilju prevencije čestih oboljenja organizovani su juče i danas kod specijalista urologije i radiologije, kao i pregledi reumatologa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema rečima načelnika VMA pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, akcija besplatnih pregleda tradicionalni je poklon svim građanima uoči 2. marta - rođendana VMA. 

Na ovaj način, kako je rekao, uzvraća se i neguje davno stečeno poverenje naroda u vojno zdravstvo, ali i kontinuirano podsećamo da je prevencija majka lečenja

- Za preglede u VMA uvek postoji veliko interesovanje, a u nekim specijalnostima to je posebno uočljivo. Upravo zbog toga, na nivou Ministarstva odbrane pokrenuta je inicijativa da akcije besplatnih specijalističkih pregleda u svim vojnozdravstvenim ustanovama budu redovna aktivnost tokom godine. Time nemerljivo doprinosimo prevenciji najčešćih oboljenja, ali i podstičemo svest građana da je briga o zdravlju zadatak svakog pojedinca - rekao je pukovnik Vukosavljević.

Foto: ST/N. MANDIĆ
VMA noću

Pacijentkinja D.R. (53) iz Beograda na mamografski pregled došla je prvi put. Kako je rekla, iako je do sada više puta čula da je mamografija nakon određenog broja godina neophodan korak u prevenciji veoma čestog zloćudnog oboljenja, do sada se nije pregledala.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ilustracija

- Prijavila me je ćerka i veoma sam zadovoljna pregledom, pre svega jer rezultat ukazuje da je sve u redu - rekla je Beograđanka i pohvalila akciju besplatnih specijalističkih pregleda u vojnim zdravstvenim ustanovama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading