RADOJIČIĆ: Učešće na Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Izraelu je za mene čast!

Autor: beograd.rs

Vesti

15.02.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam i najavio da će učestvovati na predstojećoj Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika koja će krajem meseca biti održana u Tel Avivu i Jerusalimu

RepublikaFoto: beograd.rs
Zoran Radojičić

- Imao sam danas zadovoljstvo da se ponovo sastanem sa ambasadorom Izraela Alonom Fišer Kam. Želeo bih da istaknem čast jer sam pozvan da učestvujem na 33. Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika koja će u Tel Avivu i Jerusalimu biti održana od 24. februara do 1. marta - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na Konferenciji će biti govora o važnim temama poput pametnih, bezbednih i održivih gradova. Takođe, naveo je gradonačelnik, predviđeni su i susreti sa izraelskim kompanijama koje su dostigle veoma visok nivo korišćenja inovativnih tehnologija u unapređenju funkcionisanja gradova.

- Na nedavno održanom Sajmu turizma u Tel Avivu, Beograd je proglašen za najatraktivniju destinaciju, zajedno sa Rimom, Barselonom i Pragom. Mislim da je to odlična prilika koju bi trebalo da iskoristimo da privučemo još veći broj izraelskih turista - istakao je Radojičić.

Zvaničnici su se složili oko potrebe da se što pre počne sa realizacijom projekta Memorijalnog centra „Staro sajmište" .

- Tokom prethodnih nedelja održano je nekoliko sastanaka na tu temu i u narednom periodu očekujemo značajne pomake po ovom pitanju. Podsetiću da je prošle godine u posetu Beogradu i Srbiji došao i predsednik Izraela, što je bio veoma značajan događaj u daljem unapređenju naših odnosa - zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik i ambasadorka ukazali su i na važnost Sporazuma o saradnji koji su Beograd i Tel Aviv potpisali 1990. godine i izrazili očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Ambasadorka Izraela je takođe istakla važnost predstojeće, 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika, gde će se prvi ljudi gradova iz čitavog sveta pozabaviti važnim pitanjima i problemima sa kojima se susreću.

- Fokus konferencije biće na inovativnim tehnologijama i prednostima koje njihovo korišćenje može doneti velikim gradovima. Koncept pametnih gradova nalaziće se u vrhu agende ove Konferencije. Izuzetno mi je drago što je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prihvatio učešće na Konferenciji, gde će imati priliku da razmeni iskustva, pre svega sa gradonačelnicima Tel Aviva i Jerusalima. To će biti još jedna prilika za promociju Beograda, koji je već sada popularna destinacija za turiste iz Izraela - rekla je Alona Fišer Kam i čestitala gradonačelniku na priznanju koje je Beograd dobio na Međunarodnom sajmu turizma „IMTM 2019" u Tel Avivu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rea

15.02.2019 16:41

Svaka cast!

koturaljka

16.02.2019 07:47

Čast je i svakom beograđaninu da ste tamo, gradonačelniče!