Na Kalemegdanu dočekana Kineska nova godina! Evo šta Srbiji donosi godina SVINJE

Autor: A. A. - D. S.

Vesti

04.02.2019

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl. Tako bi se najlakše mogao opisati doček Lunarne, odnosno Kineske nove godine u centru Beograda!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ana Brnabić

U tu priliku na Kalemegdanu kod fontane Ribara upriličen je Kineski festival svetla, a doček su uveličali nova ambasadorka Kine u našoj zemlji Čen Bo, premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a domaćin je, naravno, bio gradonačelnik srpske prestonice Zoran Radojičić. Plato pored Ribara, čini se, nikada nije bio lepši, pošto su na njemu izložene svetlosne skulpture, koje će tu stajati sve dok traje doček, a to je 15 dana.

Na Kalemegdanu se večeras okupio veliki broj građana, među kojima je primetan bio veliki broj Kineza, koji su došli da zajedno sa svojom ambasadorkom dočekaju svoju nacionalnu Novu godinu ili, kako oni to nazivaju, Prolećni festival.

Posle pozdravnih govora, gospođa Čen Bo je krenula da odbrojava na kineskom, a skoro svi okupljeni su brojali uglas sa njom. U trenutku kada je odbrojavanje završeno, počeo je predivan vatromet, koji je trajao desetak minuta.

Inače, ova godina će biti u znaku zlatne Svinje, a specifična je po tome što označava kraj 12-godišnjeg ciklusa.

U Kini se veruje se da godina Svinje donosi prosperitet, pre svega na poslovnom i profesionalnom planu, ali isto tako je dobra za započinjanje novih poslova, intimnih veza, obnavljanje prijateljstava...

Ona će, prema rečima astrologa Dušana Veličkovića, biti pravedna i odlična jer je i za nas dobro ono što je dobro u kineskoj civilizaciji.

- Ova godina će biti izuzetno dobra i dinamična, a posebno pogodna za investiranje. Kineska godina Svinje je kod njih kao što je kod nas Jupiter u znaku Strelca, koji je odličan, baš se poklapa sa tim. Jupiter je moralan, stvari dovodi u red, ali ne na surov način. Ne otima, nego daje svakom ono što zaslužuje - navodi Veličković i ističe da će sve nedaće konačno zaobići Srbiju, te da će se prebaciti u tuđe dvorište. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading