Vesić: Savski trg će biti novi centar grada

Autor: beograd.rs

Vesti

01.02.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstaviće u utorak pobedničko rešenje međunarodnog konkursa za uređenje Savskog trga koje će ovom mestu dati novi veličanstveni izgled.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Vesić

- Na centralnom mestu nalaziće se Spomenik Stefanu Nemanji, ispred glavnog ulaza u nekadašnju Glavnu železničku stanicu. Biće uređena i velika pešačka zona, saobraćaj će ići po obodu trga, osim tramvaja koji će se kretati kroz sam trg. Ulice Savska i Karađorđeva će biti rekonstruisane i u drugoj polovini godine završićemo i dobiti rekonstruisan Savski trg - rekao je Vesić gostujući na TV Studio B.

On je precizirao da će spomenik biti visok 28 metara i da će dominirati trgom, a kako je rekao, tako i treba da izgleda spomenik osnivaču srpske države, podsetivši da se spomenik podiže na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.


- Podizanjem tog spomenika ovaj deo grada dobiće svoj centar, jer će se na tom modernom trgu ubuduće nalaziti i stanica metroa i uspostaviti još jedna veza između starog i novog Beograda - istakao je Vesić. 

Govoreći o kulturnom nalazištu na Trgu republike, Vesić je rekao da je ono konzervirano i da se sada preko postavljaju ploče, prema odluci stručne komisije, koju su formirali Zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading